EWG: Κατσάδα από τους Ευρωπαίους περιμένει ο Χουλιαράκης για τον κατώτατο μισθό - iefimerida.gr

EWG: Κατσάδα από τους Ευρωπαίους περιμένει ο Χουλιαράκης για τον κατώτατο μισθό

Eurogroup /Φωτογραφία: Intime news
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Το θέμα του κατώτατου μισθού είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στο σημερινό Euroworking Group, αν και η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην επίσημη ατζέντα, καθώς η 2η μεταμνημονιακή Έκθεση θα «περάσει» από το Eurogroup της 11ης Μαρτίου.

Ωστόσο, η έκπληξη που προκάλεσε στις Βρυξέλλες στο ύψος της αύξησης, δύσκολα θα περάσει ασχολίαστη, πόσο μάλλον όταν μεταξύ των 16 εκκρεμοτήτων ήταν «η αναθεώρηση του κατώτατου μισθού, διασφαλίζοντας την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας». Ενδεικτική είναι, άλλωστε και η θέση που πήρε επισήμως επί του θέματος ο Αντιπρόεδρος Κατάινεν, τονίζοντας ότι για να είναι βιώσιμες οι αυξήσεις μισθών, θα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένες με την παραγωγικότητα.

Θα αποτυπωθεί αυτή η θέση και στο κείμενο της Έκθεσης; Αυτό μένει να διαπιστωθεί στις 27 Φεβρουαρίου, ωστόσο είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι επικεφαλής των κλιμακίων αναχώρησαν από την Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα, έχοντας σχηματίσει την εντύπωση ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί κάτω από το «ταβάνι» των εισηγήσεων, που ήταν 5- 10%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EWG Euroworking Group
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ