Ανοικτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα τολμά το ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Ανοικτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα τολμά το ΠΑΣΟΚ

Ανοικτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα τολμά το ΠΑΣΟΚ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην πλατεία Συντάγματος για λόγους πρωτίστως συμβολικούς σχεδιάζει να πραγματοποιήσει το ΠΑΣΟΚ την τελευταία του προεκλογική συγκέντρωση την Παρασκευή 4 Μαϊου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Ιπποκράτους επισημάνθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να τολμήσει να κάνει μία μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στην καρδιά της Αθήνας και μάλιστα δίπλα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Εξ αυτού του λόγου η συγκέντρωση θα έχει και ως κεντρικό της θέμα την προστασία της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών.

Την προσεχή Κυριακή ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει επίσης σε ανοιχτή συγκέντρωση στην ιδιαίτερή του πατρίδα την Θεσσαλονίκη στο λιμάνι της πόλης. Νωρίτερα θα απευθυνθεί με ομιλία του στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στην Λάρισα.

Το Σάββατο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού παρουσιάσει σε παραγωγικούς φορείς στην Αθήνα την κυβερνητική πρόταση του κόμματος θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Θράκη και θα μιλήσει στην Κομοτηνή. Επίσης, την ερχόμενη Παρασκευή θα μεταβεί στην Τρίπολη και το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πόλη της Πάτρας.

Χθες ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε διατεθειμένος να αποδεχτεί υπό προύποθέσεις ως πρωθυπουργό ακόμη και τον Αντώνη Σαμαρά διαπιστώνοντας με συνέντευξή του στον Αντέννα ότι μετά τις εκλογές θα απαιτηθεί μία ευρύτερη συνεργασία για να κυβερνηθεί η χώρα όχι μόνο με την συμμετοχή των δύο μεγάλων κομμάτων.

Είπε πως η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί από μία απλή πλειοψηφία λίγων κοινοβουλευτικών εδρών και τόνισε ότι στόχος του είναι εάν το ΠΑΣΟΚ εκλεγεί πρώτο κόμμα να επιδιώξει μία ευρύτερη συμμαχία με την συμμετοχή των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο να συμφωνηθεί να είναι ο κ. Σαμαράς πρωθυπουργός είπε ότι αν συμφωνούν μ' αυτό οι άλλες δυνάμεις μπορούμε να το συζητήσουμε υπό την προϋπόθεση ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα. Σε περίπτωση όμως που δεν είναι αυτοδύναμη τότε όπως υπονόησε ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να δεχτεί να μπει σε κατάλογο υποψηφίων πρωθυπουργών.

Σε ό,τι αφορά τον εαυτό του ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι αν και δεν το θέτει ως όρο θα τον τιμούσε να τον εμπιστευτούν οι άλλες δυνάμεις για να αναλάβει την πρωθυπουργία.

Σχεδόν απορριπτικός εμφανίστηκε για το ενδεχόμενο να ορκιστεί ξανά πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος ενώ απέρριψε την προοπτική συγκρότησης μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών

Ο κ. Βενιζέλος στην ίδια συνέντευξη αποδόμησε για μία ακόμη φορά το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία, το λεγόμενο "Ζάππειο 3" σχολιάζοντας καυστικά πως "τα Ζάππεια είναι ατελείωτα... Είναι όπως οι επιτυχημένες ταινίες".

Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει σήμερα στην δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ