Τα μικρά κόμματα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ψηφοδέλτια - iefimerida.gr

Τα μικρά κόμματα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ψηφοδέλτια

Τα μικρά κόμματα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ψηφοδέλτια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπα με τον κίνδυνο να μην κατέβουν στις εκλογές είναι ορισμένα μικρά κόμματα, καθώς δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν με δικά τους έξοδα το χαρτί που χρειάζεται για τα ψηφοδέλτια.

Σύμφωνα λοιπόν με τον εκλογικό νόμο, τα ψηφοδέλτια των κομμάτων πρέπει να είναι έτοιμα και να βρίσκονται στις εκάστοτε περιφέρειες οκτώ ημέρες πριν από την παραμονή των εκλογών, δηλαδή την ερχόμενη Παρασκευή στις 17 Απριλίου. Ωστόσο μέχρι στιγμής απ' ότι φαίνεται το υπουργείο Εσωτερικών έχει καθυστερήσει την διανομή δωρεάν χαρτιού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν αναμένεται να έχει γίνει η παράδοση χαρτιού στα κόμματα πριν από τις 25 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη πράγμα που σημαίνει πως θα απομένουν μόνον 24 ώρες μέχρι την λήξη της προθεσμίας κατάθεσης των ψηφοδελτίων. Αυτή η εξέλιξη όπως είναι φυσικό δεν επηρεάζει τα μεγάλα κόμματα τα οποία ήδη έχουν τυπώσει τα δικά τους ψηφοδέλτια τα οποία και κυκλοφορούν στις εκάστοτε προεκλογικές συγκεντρώσεις. Όπως φαίνεται τα μικρά κόμματα είναι αντιμέτωπα με ένα εφιαλτικό σενάριο καθώς πολλά ίσως δενέχουν την δυνατότητα αγοράς του απαραίτητου χαρτιού.

«Στην πραγματικότητα, το υπουργείο Εσωτερικών λέει με ωμότητα ότι στις εκλογές θα κατέβουν μόνο οι συνδυασμοί εκείνοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να τυπώσουν με δικά τους έξοδα τα ψηφοδέλτιά τους», δηλώνουν στο www.protothema.gr στελέχη του συνδυασμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλοντας το γεγονός.

«Κινδυνεύουμε να μην έχουμε την εκπροσώπηση μας τυπωμένη» μας επισημαίνει ο επικεφαλής του εκλογικού σχεδιασμού των Οικολόγων Πράσινων, Άγγελος Τρωιανός τονίζοντας ότι «Επανειλημμένα έχουμε επικοινωνήσει με το αρμόδιο υπουργείο ζητώντας να μας ενημερώσει για την προμήθεια του χαρτιού και στην τελευταία μας συνομιλία μας είπαν ότι δεν θα διανεμηθεί χαρτί νωρίτερα από την Τετάρτη 25 του μήνα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του σχολιάζοντας τις εξελίξεις αυτές επισημαίνει πως χρειάζονται τουλάχιστον δύο ημέρες προκειμένου να εκτυπωθούν και να διανεμηθούν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση σχετικά με την χορήγηση χαρτιού στα κόμματα, και την υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών με την ένδειξη «κατεπείγον» ο κρατικός Προϋπολογισμός επιβαρύνεται για την σχετική δαπάνη με 700.000 ευρώ.

Δείτε την υπουργική απόφαση εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ