H ολυμπιακή φλόγα θα περάσει και από το Καστελόριζο - iefimerida.gr

H ολυμπιακή φλόγα θα περάσει και από το Καστελόριζο

ολυμπιακή φλόγα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι, ύστερα από απόφαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του Λονδίνου θα περάσει και από το Καστελόριζο.

Αυτό θα γίνει στις 11 Μαΐου, δηλαδή την επομένη της Τελετής Αφής στην Αρχαία Ολυμπία, και αφού πρώτα η Φλόγα ταξιδέψει στην Κρήτη.

Η διαδρομή της Φλόγας επί ελληνικού εδάφους, αμέσως μετά την Τελετή Αφής, που θα γίνει στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία, έχει ως εξής:

1η ημέρα (10/5): Αμέσως μετά την Αφή θα ακολουθήσει τη διαδρομή Πύργος, Αμαλιάδα, Αρχαία Ίλιδα, Κόροιβος, Γαστούνη, Λεχαινά, Κόρινθος και θα φθάσει στον Πειραιά.

2η ημέρα (11/5): Η φλόγα θα μεταβεί με πλοίο στην Κρήτη και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κίσσαμος, Χανιά, Ρέθυμνο, Κνωσός, Άγιος Νικόλαος, Μάλια, Χερσόνησος, Ηράκλειο, ενώ στη συνέχεια θα περάσει από το Καστελόριζο.

3η ημέρα (12/5): Μετά το Καστελόριζο η ολυμπιακή φλόγα θα φθάσει στον Πειραιά και θα κατευθυνθεί προς Πάτρα, Ρίο, Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, όπου θα διανυκτερεύσει.

4η ημέρα (13/5): Το ταξίδι θα συνεχιστεί για την Καβάλα, περνώντας από Κοζάνη, Βέροια και Θεσσαλονίκη.

5η ημέρα (14/5): Η πορεία θα συνεχίσει με προορισμό την Κομοτηνή, τους Κήπους Έβρου (συνοριακό φυλάκιο), τις Φέρες, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Δράμα.

6η ημέρα (15/5): Η Φλόγα θα περάσει από Αλιστράτη, Σέρρες, Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο και θα διανυκτερεύσει στη Λαμία.

7η ημέρα (16/5): Μετά τη Λαμία η φλόγα θα μεταβεί σε Χαλκίδα, Περιστέρι, Πειραιά και Αθήνα, για να ανηφορίσει στην Ακρόπολη, όπου και θα διανυκτερεύσει.

8η ημέρα (17/5): Η Φλόγα θα διέλθει από το Μουσείο της Ακρόπολης, το κέντρο της Αθήνας, το Ζάππειο και θα καταλήξει στο Παναθηναϊκό στάδιο, όπου θα γίνει και η παράδοσή της στους Βρετανούς διοργανωτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ