Μέρκελ: Ανησυχητική η επίδοση της Λεπέν - iefimerida.gr

Μέρκελ: Ανησυχητική η επίδοση της Λεπέν

Μέρκελ: Ανησυχητική η επίδοση της Λεπέν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανησυχητική χαρακτηρίζει την επίδοση του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος κατά τον α' γύρο των προεδρικών εκλογών, ο εκπρόσωπος της γερμανίδας Καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ.

Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ιστορικό 18% που κατέγραψε η Μαρίν Λεπέν, είπε πως «αυτή η υψηλή επίδοση είναι ανησυχητική, αλλά θεωρώ ότι αυτό θα διευθετηθεί στον δεύτερο γύρο».

Η καγκελάριος «συνεχίζει να υποστηρίζει» τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, είπε προσθέτοντας ωστόσο ότι θα συνεργασθεί με όποιον εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας.

Βάσει της εμπειρίας του παρελθόντος στη γαλλο-γερμανική συνεργασία, μέχρι στιγμής οι επικεφαλής των κυβερνήσεων των δύο χωρών, όποιοι και αν είναι, έχουν εργασθεί καλά μαζί, είπε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών «δύο πιστοποιημένων δημοκρατών, που είναι προσηλωμένοι στην Ευρώπη και στη γαλλο-γερμανική φιλία».

«Η γαλλο-γερμανική σύμπραξη είναι το ένα από τα δύο κλειδιά για το μέλλον της Ευρώπης...Η Γερμανία θα επιδιώξει καλή και στενή συνεργασία με όποιον εκλεγεί στην προεδρία από τον γαλλικό λαό», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Γκίντο Βέστερβέλε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ