Ο Τσίπρας βρήκε τους 151 με τις «πλάτες» Δανέλλη- Τι θα πει στη Βουλή - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας βρήκε τους 151 με τις «πλάτες» Δανέλλη- Τι θα πει στη Βουλή

Φωτογραφία Eurokinissi

Πλησιάζει η ώρα της τελικής αναμέτρησης στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου παρά το γεγονός ότι έχουν εξασφαλίσει και την 151η ψήφο (μετά την απάντηση Δανέλλη ότι θα ψηφίσει) εξακολουθούν να έχουν... άγχος, ξορκίζοντας τυχόν απρόοπτα.

Η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στην Ολομέλεια ξεκινά σήμερα και τη συζήτηση ανοίγει στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός. Κατά πληροφορίες του Iefimerida στο κυβερνητικό στρατόπεδο–στην παρούσα φάση- η μόνη τους προτεραιότητα είναι να μπορέσουν αύριο να εξασφαλίσουν τη στήριξη από τους 151. Και από εκεί και πέρα θα δρομολογήσουν τα επόμενα βήματα που είναι οι «Πρέσπες» και οι όποιες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στην σημερινή του τοποθέτηση να απευθύνει ύστατο προσκλητήριο στους βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση και να... πρεσάρει με το επιχείρημα ότι «όλοι θα τεθούμε ενώπιον της ιστορίας», θυμίζοντας στο Σώμα ότι «είναι ώρα ευθύνης και ώρα του εθνικού καθήκοντος».

Ο κ. Τσίπρας, θα αναφερθεί και στα πεπραγμένα στο πεδίο της οικονομίας. Στην έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και αναμένεται να εστιάσει στις επόμενες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας ότι έχει μπροστά της οκτώ μήνες για να προχωρήσουν τα λεγόμενα «φιλολαϊκά» νομοσχέδια όπως είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού, η ρύθμιση χρεών, οι 120 δόσεις και η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ξορκίζουν το... plan b

Το πρόσωπο-«κλειδί» των τελευταίων ημερών δεν ήταν άλλο από τον βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη, ο οποίος άνοιξε τα χαρτιά του και γνωστοποίησε ότι θα δώσει θετική ψήφο.

Στο μεταξύ, Έλενα Κουντουρά και Βασίλης Κόκκαλης σήκωσαν το γάντι αποχωρώντας από την ΚΟ των ΑΝΕΛ. Σίγουροι επίσης ότι θα στηρίξουν είναι οι κκ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Κώστας Ζουράρις και η Κατερίνα Παπακώστα. Και έτσι συμπληρώνονται οι «έξι».

Με δεδομένο,πάντως, ότι «μαξιλαράκια» δεν υπάρχουν εάν η κυβέρνηση Τσίπρα πάρει κάτω από 151 ψήφους ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε προκήρυξη εκλογών «εν ευθέτω χρόνο και συντεταγμένα». Και όπως γίνεται αντιληπτό από συνομιλίες με τους κυβερνητικούς, ο χρονικός ορίζοντας θα είναι η άνοιξη και το πιθανότερο ο μήνας Μάιος.

Στα χαρακώματα με τη Νέα Δημοκρατία

Φαρμακερά σχόλια, τέλος, και εκατέρωθεν αντεγκλήσεις χαρακτηρίζουν την αντιπαράθεση κυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία. Το Μαξίμου κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για «υποκρισία και υιοθέτηση ακροδεξιών πρακτικών» σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό. Με την αξιωματική αντιπολίτευση - δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη- να επιστρέφει τις κατηγορίες λέγοντας για τον πρωθυπουργό ότι είναι ταυτισμένος με το ψέμα, την εξαπάτηση και την εθνική ταπείνωση.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ