Βερολίνο: Εμπιστοσύνη στις διαδικασίες του ελληνικού Συντάγματος για την επίλυση της κρίσης - iefimerida.gr

Βερολίνο: Εμπιστοσύνη στις διαδικασίες του ελληνικού Συντάγματος για την επίλυση της κρίσης

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ/ Φωτογραφία: AP- Markus Schreiber
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Βερολίνο εμπιστεύεται τις διαδικασίες που προβλέπονται από το ελληνικό Σύνταγμα, προκειμένου να ξεπεραστεί η κυβερνητική κρίση, δήλωσε ο Στέφεν Ζέιμπερτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας ανέφερε ακόμη ότι το Βερολίνο είναι ενήμερο για την παραίτηση του Πάνου Καμμένου, όπως και ότι ελπίζει πως η ελληνική βουλή θα εγκρίνει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ως συνήθως δεν θέλω να σχολιάσω γεγονότα εσωτερικής πολιτικής στον εταίρο μας, την Ελλάδα», είπε ο κ. Ζάιμπερτ. Οταν ρωτήθηκε αν η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά ότι κυβερνητική κρίση στην Αθήνα θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, απάντησε ότι η Γερμανία «εμπιστεύεται τις διαδικασίες που προβλέπονται από το ελληνικό Σύνταγμα για την επίλυση μιας τέτοιας κυβερνητικής κρίσης».

Ο Ζάιμπερτ ξεκίνησε την ενημέρωση των δημοσιογράφων διαβάζοντας κυβερνητική δήλωση αναφορικά με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ. «Η γερμανική κυβέρνηση επιδοκιμάζει τη δημοκρατική απόφαση του κοινοβουλίου στα Σκόπια. Με την αλλαγή του Συντάγματος αποφασίστηκε η μετονομασία της χώρας σε Βόρεια Μακεδονία», ανέφερε. «Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα προκειμένου να τερματιστεί αυτή η διένεξη που διαρκεί δεκαετίες. Κατά αυτό τον τρόπο έγινε και ένα βήμα προς την ευρωατλαντική οικογένεια», συμπλήρωσε.

«Η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει τις θαρραλέες προσπάθειες και των δύο πλευρών, των δύο γειτονικών χωρών, να επιλύσουν τη διένεξη για το όνομα με κοινή συμφωνία. Και τώρα ελπίζουμε ότι η διαδικασία σύντομα θα ολοκληρωθεί και με την έγκριση της ελληνικής πλευράς», τόνισε ακόμη, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ