Μπλόκο της Τρόικα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - iefimerida.gr

Μπλόκο της Τρόικα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

ΓΙα μετά τις εκλογές μετατίθεται όπως όλα δείχνουν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κι αυτό κυρίως λόγω των ενδοιασμών της Τρόικα αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» ο βασικός ενδοιασμός της Τρόικα έχει να κάνει με τις πολιτικές αντιρρήσεις που εκφράζονται στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με κρατικά κεφάλαια.

Οπως λένε η «Τρόικα θέλει ξεκάθαρο πολιτικό σκηνικό για να συναινέσει σε μία λύση. Θέλει να γνωρίζει ποιός θα είναι κυβέρνηση και ποιες είναι οι προγραμματικές δηλώσεις του». Σύμφωνα με άλλες πηγές, η μετάθεση της λύσης μετά τις εκλογές προσφέρει στην Τρόικα έναν πρόσθετο μοχλό πίεσης στις όποιοες διαπραγματεύσεις θα κάνει με την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, που συνεχίζει να πιέζει για άμεση λύση, αναμένεται την εβδομάδα που ξεκινά να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση ενός μεταβατικού σχήματος για την αύξηση κεφαλαίων των τραπεζών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ