Γιατί ο Βενιζέλος θέλει νίκη του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία - iefimerida.gr

Γιατί ο Βενιζέλος θέλει νίκη του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία

Γιατί ο Βενιζέλος θέλει νίκη του Ολάντ στη Γαλλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ΠΑΣΟΚ έχει στρέψει το βλέμμα του στις γαλλικές προεδρικές εκλογές καθώς τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και οι συνεργάτες του θεωρούν πως ενδεχόμενη νίκη του ηγέτη των Γάλλων Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ θα σηματοδοτήσει αλλαγή του κλίματος σε μια συντηρητική Ευρώπη.

Αυτό μπορεί να γίνει και σε συνδυασμό με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία με τη συνταγή λιτότητας που έχει επιβάλει η Τρόικα. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέσα σε ένα ευνοϊκότερο κλίμα για την Ελλάδα αναμένεται να ζητήσει από τους εταίρους μας την επέκταση του προγράμματος ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας για έναν ακόμα χρόνο.

Μία τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε τις συνθήκες πιο ήπιας προσαρμογής και εκ των πραγμάτων τα μέτρα ύψους 11 δισ. ευρώ που θα πρέπει να ληφθούν τον ερχόμενο Ιούνιο για τη διετία 2013-2014 θα μοιραστούν στην τριετία. Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην έκθεση του Ζοζέ Μπαρόζο έκανε λόγο για μία «απλοϊκή προσέγγιση» σε ό,τι αφορά τη μείωση των μισθών κατά 15%.

Στη μάχη της κάλπης ο κ. Βενιζέλος θεωρεί πως πλέον είναι εφικτός στόχος η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ και όπως ανέφερε σε συνομιλητές του «Πιο εύκολο είναι να βγει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα παρά η Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη», εκτιμώντας ότι τα έως τώρα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά συσπείρωσης σε συνδυασμό με το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συνεχίσει να παίρνει αποστάσεις από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Παπανδρέου και στις επόμενες ομιλίες του θα μιλήσει για καθυστερήσεις και παραλείψεις και για απόδοση ευθυνών

Παράλληλα σε κάθε ομιλία του θα επισημαίνει ότι είναι ανέφικτος ο στόχος της αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος, προβάλλοντας διαρκώς την αναγκαιότητα να συγκροτηθεί μία κυβέρνηση συνεργασίας, προοπτική που θα διευκολύνει η ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ σε πρώτο κόμμα ούτως ώστε ο ίδιος ως εντολοδόχος πρωθυπουργός να παίξει ρυθμιστικό και καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις.

Επιπλέον αναμένεται να συνεχίσει να κάνει παρεμβάσεις σε κοινωνικά ζητήματα όπως για την ακρίβεια στην αγορά, για την κοινωνική προστασία και για την ενίσχυση της ρευστότητας. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναφερθεί δημοσίως σε παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο κράτος, στην εκπαίδευση και σε θεσμικές αλλαγές.

Ο κ.Βενιζέλος θα συνεχίζει να προβάλει και το δίλημμα της ακυβερνησίας, δηλαδή τι θα συμβεί στη χώρα σε περίπτωση που οδηγηθεί σε παρατεταμένη ακυβερνησία, εφόσον ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς οδηγήσει τη χώρα σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις.

Στο επικοινωνιακό κομμάτι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στην ανάγκη να γίνει σ' αυτό το στενό χρονικό διάστημα αναλυτικός διάλογος με τους πολίτες, αλλά και 2+2 τηλεοπτικά ντιμπέιτ για να καταδείξει την αδυναμία επιχειρημάτων του κ. Σαμαρά και την έλλειψη εναλλακτικής πρότασης από την Αριστερά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ