Βενιζέλος: «Δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι και περικοπές» - iefimerida.gr

Βενιζέλος: «Δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι και περικοπές»

Βενιζέλος: «Δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι και περικοπές»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια κήρυξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Ηράκλειο Κρήτης τονίζοντας ότι «Η τύχη του τόπου κρίνεται στις εκλογές της 6ης Μαΐου στη συμμετοχή των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Όσοι συμμετείχαν στην εκλογή προέδρου θα πρέπει να στηρίξουν την μάχη του ΠΑΣΟΚ. Τώρα αρχίζουμε».

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στα χαμηλά ποσοστά που δίνουν (και) οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στα δύο μεγάλα κόμματα σχολιάζοντας: «μπορεί να δείχνουν το ΠΑΣΟΚ μικρό αλλά είναι πρόκληση να αγωνιστούμε με νύχια και με δόντια για να κάνουμε την παράταξη και πάλι μεγάλη. Πήραμε τα σκληρά μέτρα για να αποφύγει η χώρα τα χειρότερα. Στην περίπτωση που στο εκλογικό αποτέλεσμα καταγραφούν όσα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο».

Απευθύνθηκε στη συνέχεια στους «πράσινους» ψηφοφόρους λέγοντας: ««Είσθε η καρδιά της παράταξης. Απευθύνομαι σε όσους ανήκουν στην δημοκρατική παράταξη. Πολλούς τους πικράναμε και δεν τους εξηγήσαμε τι έγινε και τους οδηγήσαμε στους αναποφάσιστους. Οσοι είναι αναποφάσιστοι θέλουν να στείλουν μήνυμα με τη σιωπή τους. Αυτούς θέλουμε μαζί μας. Τώρα που σταματάνε οι δημοσκοπήσεις πάλλεται η καρδιά της κοινωνίας και κρίνεται το μέλλον της χώρας» ενώ παραδέχτηκε πως «ήταν μεγάλο λάθος ότι αποδεχθήκαμε να αναλάβουμε μόνοι μας όλα τα λάθη από το ΄74 αλλά η δημοκρατική παράταξη δεν ντρέπεται. Ναι, είμαστε ΠΑΣΟΚ».

Επικαλούμενος, μάλιστα, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου , τον Νικόλαο Πλαστήρα και τον Ανδρέα Παπανδρέου απέσπασε το χειροκρότημα των συγκεντρωμένων οι οποίοι φώναζαν το σύνθημα «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό».

Ασκώντας κριτική στη ΝΔ χαρακτήρισε ανήθικη την τακτική της να κρύβεται πίσω από την αυτοκριτική του ΠΑΣΟΚ: «Ναι, είχαμε ασάφειες, ναι ειπώθηκαν λάθος λόγια, ναι δεν πήραμε όλα τα μέτρα σωστά και μαζί αλλά δεν έχει ευθύνη εκείνος που οδήγησε τη χώρα σ΄αυτή την κρίση; Δεν μίλησε η ΝΔ για τα συντρίμμια που άφησε το 2009» και αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά επισήμανε πως «τώρα λέει ότι "λεφτά υπάρχουν", εμείς τουλάχιστον δεν το λέμε». Και πρόσθεσε: «Ρωτώ: Θα καταγγείλουν τη σύμβαση; Θα μπορούν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις τον Ιούνιο; Ας απαντήσει».

Η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου ολοκληρώθηκε με την αναφορά στην επόμενη μέρα των εκλογών για την οποία επανέλαβε: «Ποιός είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένο και πρόθυμο να συμμετάσχει σ΄ οποιαδήποτε κυβέρνηση και με οποιοδήποτε σκοπό;» και δεσμεύτηκε πως με τα όσα προτείνει το ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι και περαιτέρω περικοπές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ