Αυτοί είναι οι φόροι ύψους 5,5 δισ. ευρώ που πρέπει να πληρωθούν σήμερα - iefimerida.gr

Αυτοί είναι οι φόροι ύψους 5,5 δισ. ευρώ που πρέπει να πληρωθούν σήμερα

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν φόρους ύψους 5,5 δισ. ευρώ σήμερα, τελευταία ημέρα του 2018.

Οι συνολικές φορολογικές υποχρεώσεις που καλούνται να εκπληρώσουν οι εκατομμύρια πολίτες και χιλιάδες επιχειρήσεις έως και σήμερα είναι συνολικά εννέα, με την αίρεση ότι μπορεί να δοθεί μικρή παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας.

Τι πρέπει να πληρώσουμε:

ΕΝΦΙΑ: Φυσικά και νομικά πρόσωπα θα πρέπει να εξοφλήσουν την τέταρτη μηνιαία δόση του ΕΝΦΙΑ του έτους 2018. Το ποσό που πρέπει να καταβληθεί ανέρχεται σε 500-600 εκατ. ευρώ. Οι φορολογούμενοι που δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν τη δόση θα επιβαρυνθούν με τόκο 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης πληρωμής.

Φόρος εισοδήματος επιχειρήσεων: Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να καταβάλουν την έκτη και τελευταία μηνιαία δόση του φόρου εισοδήματος. Το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβληθεί υπερβαίνει τα 450 εκατ. ευρώ.

ΦΠΑ: Εταιρείες που τηρούν διπλογραφικά βιβλία θα πρέπει να πληρώσουν τον ΦΠΑ.

Φόρος εισοδήματος για πυρόπληκτους: Φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού θα πρέπει να καταβάλουν την τρίτη (και τελευταία) δόση του φόρου εισοδήματος.

Δόσεις ρυθμίσεων: Η πληρωμή μηνιαίων δόσεων από ρυθμίσεις οφειλών προς την εφορία.

Τέλη κυκλοφορίας: Πάνω από 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων, των μοτοσικλετών και των λοιπών οχημάτων για το έτος 2019. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί υπερβαίνει το 1,1 δισ. ευρώ. Σε περίπτωση που δεν δοθεί παράταση, όσοι δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου ίσου με το ίσο με το ύψος των τελών που θα έπρεπε να είχε εξοφληθεί.

Επίσης, έχουμε:

Υποβολή δηλώσεων φόρου μεταβίβασης ακινήτων και πληρωμή εφάπαξ των αναλογούντων ΦΜΑ απ’ όσους φορολογούμενους επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητα σε περιοχές όπου από την Πρωτοχρονιά αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες.

Υποβολή δηλώσεων ακινησίας και κατάθεση πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας στις αρμόδιες ΔΟΥ για οχήματα των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν να τα κυκλοφορούν από το νέο έτος, για να απαλλαγούν από τέλη, τεκμήρια και φόρους πολυτελείας.

Υποβολή δηλώσεων φόρου γονικής δωρεάς ή δωρεάς χρηματικών ποσών και πληρωμή φόρου για όσους θέλουν να δικαιολογήσουν τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εφορία πληρωμές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ