Βρετανία: Εξι Ιρανοί μετανάστες πέρασαν τη Μάγχη και εντοπίστηκαν από τις Αρχές στο Κεντ - iefimerida.gr

Βρετανία: Εξι Ιρανοί μετανάστες πέρασαν τη Μάγχη και εντοπίστηκαν από τις Αρχές στο Κεντ

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έξι Ιρανοί βρέθηκαν σε ακτή της νοτιοανατολικής Αγγλίας αφού διέπλευσαν με πλεούμενο τη Μάγχη, μετέδωσαν βρετανικά ΜΜΕ, καθώς βρετανοί πολιτικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη ραγδαία αύξηση των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων από τη Γαλλία.

Οι έξι άνδρες διέπλευσαν το στενό χρησιμοποιώντας φουσκωτό με ισχυρή μηχανή κα έφθασαν στο Κίνγκσνταουν, στην κομητεία Κεντ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Press Association (PA) επικαλούμενο το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Οι μετανάστες υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις και παραδόθηκαν σε στελέχη της υπηρεσίας μετανάστευσης, δήλωσε μια εκπρόσωπος του υπουργείου στο PA.

Σύμφωνα με το BBC, πάνω από 220 άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να περάσουν το Στενό της Μάγχης από τη Γαλλία για να φθάσουν στην επικράτεια της Βρετανίας χρησιμοποιώντας μικρά πλεούμενα από τις αρχές του Νοεμβρίου (1).

Ο υπουργός Εσωτερικών των Συντηρητικώ Σάτζιντ Τζάβιντ χαρακτήρισε την κατάσταση που διαμορφώνεται «μείζον» πρόβλημα. Διέκοψε τις ολιγοήμερες διακοπές του για να αντιμετωπίσει την «κρίση» αυτή.

Την Κυριακή, ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, κάτω από μια φωτογραφία του στην οποία εικονίζεται καθώς μιλάει στο τηλέφωνο, ανέφερε ότι εργάζεται «σε συντονισμό» με τον Τζάβιντ για να «αποτραπεί ο διάπλους της Μάγχης από κάποιους παράτυπους μετανάστες με μικρά πλεούμενα, με κίνδυνο των ίδιων των ζωών τους» (2).

Ο Τζάβιντ από τη πλευρά του ευχαρίστησε τον γάλλο ομόλογό του για τη συνεργασία του, τονίζοντας πως το ΗΒ και η Γαλλία θα συνεχίσουν «τις κοινές προσπάθειές τους για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης», την «προστασία των συνόρων μας» και «ανθρώπινων ζωών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μετανάστες Αγγλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ