Euroleague: Nίκες με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο για Μπαρτσελόνα και Σφαιρόπουλο - iefimerida.gr

Euroleague: Nίκες με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο για Μπαρτσελόνα και Σφαιρόπουλο

Φωτογραφία AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο χρονικά τελευταίο παιχνίδι της βραδιάς, η Μπαρτσελόνα νίκησε με ανατροπή την Αναντολού Εφές (80-65) και ξαναμπήκε στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα. Οι Τούρκοι είχαν «παγώσει» το «Παλάου Μπλαουγκράνα» στο πρώτο ημίχρονο, όταν με εξαιρετική εμφάνιση προηγήθηκαν με 50-39.

Στην επανάληψη, όμως, η απίθανη άμυνα των Ισπανών εγκλώβισε την ομάδα του Αταμάν και την περιόρισε σε μόλις 15 πόντους (!), την ώρα που οι Καταλανοί έβρισκαν ρυθμό στην επίθεση μέσα από τις επιδόσεις τους στα μετόπισθεν και κάπως έτσι έφτασαν στην όγδοη νίκη σε 15 αγώνες.

Τη «ζημιά» στην Εφές έκαναν οι ψηλοί της Μπαρτσελόνα, με τον Οριόλα να σημειώνει 14 πόντους, τους Σίνγκλετον, Σεραφέν να προσθέτουν από 13 και τον Χάνγκα να σταματά στους 10. Για τους φιλοξενούμενους, που μετρούν πια 9-6, μοναδικοί «διψήφιοι» ήταν οι Μότουμ (13π.) και Μίτσιτς (11π.).

Η Μπασκόνια πέρασε με 85-77 από τη Μόσχα απέναντι στην Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα, σημειώνοντας την έβδομη νίκη της στην εφετινή Ευρωλίγκα και υποχρεώνοντας τους Ρώσους στη δέκατη απώλεια.

Το ισπανικό συγκρότημα προηγούνταν με διαφορά 15 πόντων στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως η διακοπή του αγώνα για να αντικατασταθεί το ταμπλό, που έσπασε μετά από κάρφωμα του Σενγκέλια με το σκορ στο 36-45, έβγαλε τους Βάσκους από το ρυθμό τους κι επέτρεψε στους γηπεδούχους να περάσουν μπροστά με 58-54! Ένα σερί 10-0 στην τρίτη περίοδο, όμως, το οποίο ακολούθησε άλλο ένα με 6-0 στην τέταρτη, έβαλε ξανά τους Βάσκους σε θέση οδηγού και τους έδωσε τη νίκη.

Υπέρτεροι της Μπασκόνια ήταν οι Σιλντς με 15 και Χίλιαρντ, Φόιγκτμαν με 14 πόντους έκαστος, ενώ από την Κίμκι ο Μίκι (19 πόντοι) πάλευε σχεδόν μόνος του, παίρνοντας βοήθεια από τους Μάρκοβιτς (14π.) και Τζένκινς (13π.).

Στο πιο δραματικό παιχνίδι της βραδιάς, η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου νίκησε στο Τελ Αβίβ την Αρμάνι Μιλάνο με 94-92, αφού ο Μπρουκς αστόχησε στο τρίποντο που θα χάριζε τη νίκη στην ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζάνι.

Οι Ιταλοί προηγήθηκαν σε μεγάλο μέρος της αναμέτρησης, ακόμη και με διαφορά 8 πόντων, όμως στο τέλος υπερίσχυσε ο «νόμος» της φλογερής «Νόκια Αρίνα» και κάπως έτσι η «ομάδα του λαού» έφτασε στην πέμπτη νίκη της, ενώ οι Λομβαρδοί υποχώρησαν στο 7-8.

Εν πολλοίς, η νίκη της Μακάμπι οφείλεται στον εντυπωσιακό Ο΄ Μπράιαντ, που σημείωσε 32 πόντους (5/8 δίποντα, 5/7 τρίποντα), ενώ μεγάλη βοήθεια έδωσε και ο Τάιους με 16 πόντους, την ώρα που για τους Ιταλούς ο Νέντοβιτς σταματούσε στους 17 και οι Τζέιμς, Μίτσοφ στους 16 πόντους.

Τα αποτελέσματα και η κατάταξη:

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 79-75

Κίμκι (Ρωσία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 77-85

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

94-92 Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 80-65

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ