Οριστικό: Η Εύα Καϊλή δεν θα είναι υποψήφια για τον Δήμο Θεσσαλονίκης - iefimerida.gr

Οριστικό: Η Εύα Καϊλή δεν θα είναι υποψήφια για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα τετ α τετ την Δευτέρα, παραμονή Χριστουγέννων, στην Χαριλάου Τρικούπη, η Φώφη Γεννηματά και η Εύα Καϊλή ξεπέρασαν την ψυχρότητα των προηγούμενων ημερών και κατέληξαν σε αποφάσεις για την νεαρή ευρωβουλευτή.

Στην συνάντηση των δύο γυναικών, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, αποφασίστηκε η Εύα Καϊλή να είναι εκ νέου υποψήφια για το ευρωκοινοβούλιο στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου. Εγκατελείπεται, κατά συνέπεια, η σκέψη να διεκδικήσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης, μετά την αποχώρηση του Γιάννη Μπουτάρη που αφήνει τη θέση ορφανή για την κεντροαριστερά.

Γεννηματά και Καϊλή κατέληξαν στην απόφαση μετά από αψιμαχίες πολλών εβδομάδων εξαιτίας της σχέσης δυσπιστίας που υπάρχει μεταξύ τους. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε πρόσφατα ζητήσει από τους δύο κορυφαίους ευρωβουλευτές του χώρου, Εύα Καϊλή και Νίκο Ανδρουλάκη να μην είναι εκ νέου υποψήφιοι για το ευρωκοινοβούλιο γιατί επιθυμεί να τοποθετήσει εκεί πρόσωπα της δικής της επιλογής.

Οι δύο ευρωβουλευτές δεν αντέδρασαν δημόσια αλλά δυσαρεστήθηκαν με την απόφαση. Και οι δύο θα προτιμούσαν να συνεχίσουν το έργο τους στην ευρωβουλή, χωρίς η επικεφαλής του κόμματος να το απαγορεύσει. Ειδικά για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος υπήρξε συνυποψήφιος της Φώφης Γεννηματά για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, και κέρδισε την δεύτερη θέση, μια τέτοιου είδους «απαγόρευση» δεν γινόταν εύκολα κατανοητή.

Ηταν πρόταση της Φώφης ο Δήμος

Τότε η Φώφη Γεννηματά είχε διαμηνύσει και στην ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Εύα Καϊλή να κατέλθει ως υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης εφόσον δεν έθετε υποψηφιότητα ο Γιάννης Μπουτάρης. Σε διαφορετική περίπτωση η πρόταση της Φ. Γεννηματά προς την Εύα Καϊλή ήταν να κατέβει στην Α’ Θεσσαλονίκης – όπου και εκλέγονταν πριν πάει στην Ευρωβουλή.

Η Εύα Καϊλή ζήτησε χρόνο για να το σκεφθεί και δημοσίως έκανε λόγο για τιμητική πρόταση. Προφανώς θέλοντας να μετρήσει τις επιλογές της και την απήχησή της. Οι δημοσκοπήσεις φέρονταν να είναι καλές για την ίδια και η δημοφιλία και αναγνωρισιμότητά της να είναι υψηλές. Ωστόσο έδειχνε να προσμετρά και το ενδεχόμενο να επιλέξει ως έδρα την Α’ Θεσσαλονίκης και η ίδια η Φώφη Γεννηματά, χωρίς να αποκλείεται να την κρατήσει κιόλας!

Υποψήφια χωρίς στήριξη;
Επιπλέον η Εύα Καϊλή θα ήθελε την στήριξη από το «στρατόπεδο» του Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος δεν έχει δώσει ωστόσο «χρίσμα» σε κάποιον. Τουναντίον έχουν ήδη καταθέσει υποψηφιότητα για τον δήμο οι κ.κ. Σπύρος Βούγιας και Νίκος Νυφούδης. Η Εύα Καϊλή φέρεται να ζήτησε αρμοδίως να πιέσει η Φώφη Γεννηματά τον Γ. Μπουτάρη ώστε να συσπειρωθούν τα «αντάρτικα» της κεντροαριστεράς γύρω από το πρόσωπό της, χωρίς ωστόσο ανταπόκριση, όπως υποστηρίζουν πηγές κοντά στην ευρωβουλευτή.

Κατόπιν αυτών η Εύα Καϊλή είχε καταλήξει να μην είναι υποψήφια δήμαρχος με το Κίνημα Αλλαγής για τον δήμο Θεσσαλονίκης αλλά να επιμείνει στην διεκδίκηση μιας θέσης στο ψηφοδέλτιο της ευρωβουλής.

Οι φήμες για την ΝΔ
Τότε ξέσπασε φημολογία, μέσω των εντύπων του Κώστα Βαξεβάνη, ότι η Εύα Καϊλή σκέπτεται να μεταπηδήσει στη Νέα Δημοκρατία επειδή είχε δυσαρεστηθεί με την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Ωστόσο, το σενάριο αυτό διέψευσε και η ίδια αλλά και κύκλοι της ΝΔ.


Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr η Χ. Τρικούπη επικοινώνησε με την Εύα Καϊλή προκειμένου να διευκρινιστούν οι προθέσεις της. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ευρωβουλευτής απάντησε με sms (καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό) λέγοντας πως θα δώσει την οριστική της απάντηση την Τρίτη (σ.σ. ανήμερα Χριστουγέννων). Σχολιάζοντας τα περί μεταγραφής της στην ΝΔ, πρόσθεσε με ειρωνική χροιά: «Δεν βλέπω τον λόγο να αλλάζω κόμμα».


Ετσι, λίγο αργότερα, πηγές του Κινήματος Αλλαγής έβγαλαν μια διαρροή «απαντώντας σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η Εύα Καϊλή απέρριψε την πρόταση να είναι υποψήφια για τον δήμο Θεσσαλονίκης και πώς αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τη ΝΔ» όπου έλεγαν: «Η κ. Καϊλή ενημέρωσε ότι η οριστική της απόφαση θα ανακοινωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα και δεν έχει κανένα λόγο να αλλάξει κόμμα».


ΝΔ για «μεταγραφή» Καϊλή: Σενάρια επιστημονικής φαντασίας του καταδικασμένου συκοφάντη
Σε σκληρό τόνο, απάντησαν πηγές της ΝΔ στα σενάρια «μεταγραφής» της ευρωβουλευτού του ΚΙΝΑΛ, Εύας Καϊλή.
Οι πηγές της Πειραιώς, έκαναν λόγο για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας του καταδικασμένου -και με τη βούλα πλέον της Δικαιοσύνης- συκοφάντη».


Η ανάρτηση Καϊλή στο Facebook


Με ανάρτησή της στο Facebook η Εύα Καϊλή αναφέρει τα εξής:


«1. Έδωσα τις πιο κρίσιμες μάχες σε Εθνικές εκλογές, παρότι μου αφαιρέθηκε η έδρα 2 φορές. Στα πιο δύσκολα μαζί με λίγους συντρόφους μου μείναμε να υπερασπιζόμαστε την προσφορά του Πασοκ, όταν άλλοι μας εγκατέλειπαν.
2. Κανείς δεν μου απέκλεισε το ενδεχόμενο να είμαι υποψήφια με σταυρό εκεί που επιτρέπεται από το καταστατικό. Στο παρελθόν ήταν κομματικός διορισμός για εκλεκτούς, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όχι όμως πια. Τίποτα δεν μου χαρίστηκε ούτε ήταν βόλεμα, είναι δημοκρατικό δικαίωμα κάθε εκλεγμένου να κρίνεται το έργο του από τους πολίτες, εκτός αν συντρέχει ηθικός λόγος αποκλεισμού.
Με απορία διαβάζω λοιπόν δημοσιεύματα, που επιχειρούν να με αποκλείσουν από την παράταξη μου ή να προκαταλάβουν τις αποφάσεις μου και να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Δεν είναι πάντως ούτε η πρώτη φορά ούτε φαντάζομαι θα είναι η τελευταία...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ