Λαγκάρντ: Η Ελλάδα έχει ακόμη πολλή δουλειά μπροστά της - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα έχει ακόμη πολλή δουλειά μπροστά της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Να τηρηθούν όλα όσα έχει συμφωνήσει η Ελλάδα» επανέλαβε για μιά ακόμη φορά η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη ενόψει της εαρινής συνόδου του Ταμείου, αύριο, στην Ουάσινγκτον.

«Υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει στην Ελλάδα» ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ και επανέλαβε την γνωστή ρήση «εφαρμογή, εφαρμογή, εφαρμογή», υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά, ενώ τόνισε ότι πρέπει αν τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν, "δείχνοντας" ενδεχόμενα νέα μέτρα.

Στη συνέντευξη Τύπου, η Κριστίν Λαγκάρντ επεσήμανε ότι μαζεύονται γκρίζα σύννεφα πάνω από την ευρωζώνη, ενώ απευθυνόμενη στους Ευρωπαίους τους κάλεσε να κάνουν όσο γίνεται καλύτερα τη δουλειά τους για «μία πιο ενδυναμωμένη και καλύτερη Ευρώπη» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Εν όψει των συνεδριάσεων του ταμείου το σαββατοκύριακο, η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε ότι θα ζητήσει από τα κράτη μέλη να «τελειώσουν τη δουλειά» αυξάνοντας το ποσοστό της συνεισφοράς τους και ενισχύοντας την εκπροσώπηση των αναδυόμενων κρατών στο ταμείο.

Τέλος, η κ. Λαγκάρντ είπε πως θεωρεί «καλό βήμα», προς τη σωστή κατεύθυνση, τη μετατροπή του γιουάν σε παγκόσμιο νόμισμα από την κινεζική κυβέρνηση και ελπίζει αυτό να μην είναι το τελευταίο βήμα του Πεκίνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ