Aνοιξε το Γκάτγουϊκ για περιορισμένο αριθμό πτήσεων - iefimerida.gr

Aνοιξε το Γκάτγουϊκ για περιορισμένο αριθμό πτήσεων

Η ταλαιπωρία δεν έχει ακόμη τελειώσει για δεκάδες χιλιάδες επιβάτες (Φωτογραφία: ΑΡ/Tim Ireland)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ύστερα από δύο μέρες ταλαιπωρίας για δεκάδες χιλιάδες επιβάτες το αεροδρόμιο του Gatwick ξανάνοιξε για περιορισμένο αριθμό αφίξεων και αναχωρήσεων.

Οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης του αερολιμένα έχουν ανοίξει, αλλά τηρείται σειρά προτεραιότητας για τις πτήσεις. Το πρώτο αεροσκάφος που έφθασε στο Gatwick εδώ και πάνω από 33 ώρες, προσγειώθηκε λίγο πριν τις έξι το πρωί τοπική ώρα.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου είπε ότι «ο διάδρομος είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμος και ένας περιορισμένος αριθμός αεροσκαφών έχουν προγραμματιστεί για αναχωρήσεις και αφίξεις. Το Gatwick εξακολουθεί να συμβουλεύει τους επιβάτες να επικοινωνούν με την αεροπορική της εταιρεία για να ελέγξουν πότε θα πραγματοποιηθεί η πτήση τους προτού ταξιδέψουν προς το αεροδρόμιο καθώς θα υπάρχουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις».

Πολλά αεροσκάφη παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος καθώς τηρείται σειρά προτεραιότητας για τις πτήσεις (Φωτογραφία: ΑΡ)

Χθες το βράδυ η αστυνομία αποκάλυψε ότι στο 24ωρο που μεσολάβησε από τις 9 μ.μ. της Τετάρτης, όταν πρωτόκλεισε το αεροδρόμιο, το drone που προκάλεσε το χάος εθεάθη πάνω από 50 φορές. Ο χειριστής του δεν έχει ακόμη συλληφθεί, ενώ στις έρευνες συνδράμει και ο στρατός. Πάντως η αστυνομία του Σάσσεξ ενημέρωσε ότι το συμβάν δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Το περιστατικό έπληξε το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας σε μια περίοδο που 125.000 ταξιδιώτες, όπως υπολογίζεται, περνούν από εκεί καθημερινά, πολλοί εκ των οποίων ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Και μολονότι κάποιες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν σε άλλα αεροδρόμια του Λονδίνου ή της Βρετανίας, οι επιπτώσεις από το κλείσιμο του αεροδρομίου, αναμένεται να συνεχιστούν για μέρες, ακόμη κι όταν θα αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρετανία αεροδρόμιο Γκάτγουικ drone
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ