«Υγρό μέταλλο» το νέο υλικό του iPhone - iefimerida.gr

«Υγρό μέταλλο» το νέο υλικό του iPhone

iPhone
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι καρποί της συμφωνίας δύο μεγάλων εταιριών, της Apple και της Liquidmetal Technologies, ενδέχεται να φανούν στην επόμενη έκδοση του iPhone.

H Apple Inc, στα τέλη του 2010, εξασφάλισε τα αποκλειστικά δικαιώματα για την κατασκευή ηλεκτρονικών συσκευών από ένα παράξενο μεταλλικό υλικό που ονομάζεται Liquidmetal, δηλαδή υγρό μέταλλο, για να αποκτήσει μια πιο ελαφριά σχεδίαση.

Το εξωτικό υλικό έχει δομή που μοιάζει περισσότερο με του γυαλιού παρά με των μετάλλων, και είναι ιδιαίτερα σκληρό χωρίς να είναι εύθραυστο όπως το γυαλί. Έχει επίσης ιδιότητες που θα μπορούσαν να απλοποιήσουν τη διαδικασία κατασκευής των συσκευών.

Το τηλέφωνο της Apple – η παρουσίαση του οποίου αναμένεται να συμπέσει με το Παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών τον Ιούνιο – που χρειάζεται σίγουρα μια σημαντική ενημέρωση όσον αφορά το σχεδιασμό, λόγω της έλλειψης καινοτομίας στον τομέα αυτό μετά το iPhone 4S.

Ένα από τα πλεονεκτήματα των αντικειμένων που παράγονται με Liquidmetal είναι πως βγαίνουν από το καλούπι σχεδόν έτοιμα για χρήση και δεν χρειάζονται γυάλισμα. Αυτό συμβαίνει επειδή το υλικό δεν συστέλλεται όταν κρυώνει και επομένως δεν χάνει την επαφή με το καλούπι καθώς ψύχεται.Επιπλέον το Liquidmetal, δεν είναι τόσο μαλακό όσο το αλουμίνιο και είναι πιο ανθεκτικό στις γρατζουνιές και τα βαθουλώματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ