Οικονομικό Επιμελητήριο: Ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί μέσω Συνταγματικών κανόνων - iefimerida.gr

Οικονομικό Επιμελητήριο: Ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί μέσω Συνταγματικών κανόνων

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρότασή του, στο νέο σύνταγμα να υπάρχουν κανόνες και μηχανισμοί, που θα αποτρέπουν τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας και οι προϋπολογισμοί του κράτους να είναι ισοσκελισμένοι, διατύπωσε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Μιλώντας σε ημερίδα του ΤΕΕ για τη συνταγματική αναθεώρηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη, ο κ. Κόλλιας υποστήριξε ότι "μόνο έτσι θα μπορούμε να μιλάμε για δημοσιονομική σταθερότητα και ομαλή οικονομική ανάπτυξη".

Όπως τόνισε, η νομοθέτηση ισοσκελισμένων προϋπολογισμών αποτελεί εχέγγυο της ομαλής λειτουργίας της οικονομίας. "Αποτελεί την καλύτερη δυνατή διασφάλιση ότι θα παραμείνουμε σε σωστή τροχιά, ώστε η οικονομία να απελευθερωθεί από τα βαρίδια των μέτρων της δημοσιονομικής προσαρμογής".

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κόλλιας πρότεινε να αρχίσει άμεσα η συζήτηση γύρω από το συγκεκριμένο μέτρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ