Γιατροί και εταιρείες θα κληθούν να επιστρέψουν 1,8 εκ. ευρώ - iefimerida.gr

Γιατροί και εταιρείες θα κληθούν να επιστρέψουν 1,8 εκ. ευρώ

Γιατροί και εταιρείες θα κληθούν να επιστρέψουν 1
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δρόμο της δικαιοσύνης, με καθυστέρηση έξι χρόνων, παίρνει η υπόθεση της κατασπατάλησης ορθοπαιδικού υλικού στο νοσοκομείο Εδεσσας που προκάλεσε ζημιά ύψους 1,8 εκ. ευρώ, ενώ οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να επιστρέψουν άμεσα το ποσό.

Ηδη τα ευρήματα του ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) έχουν αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Εδεσσας, τα εμπλεκόμενα νοσοκομειακά στελέχη έχουν παραπεμφθεί πειθαρχικά και θα αναζητηθούν και αστικές ευθύνες για το εμπλεκόμενο νοσοκομειακό προσωπικό και εταιρείες.

Ο έλεγχος του ΣΕΥΥΠ έγινε με σκοπό να διαπιστωθεί αν τηρήθηκαν ή όχι οι ενδείξεις χρήσης ορθοπαιδικού υλικού στο νοσοκομείο Έδεσσας, με αφορμή την άρνηση του ΙΚΑ να πληρώσει τη δαπάνη γι αυτά τα υλικά.

Τα ευρήματα του ελέγχου επιβεβαίωσαν ότι οι προμήθειες γίνονταν με τις νόμιμες συμβατικές τιμές, αλλά έδειξαν ότι το νοσοκομείο ζημιωνόταν οικονομικά από την υπερβολική χρήση υλικών τα οποία δεν συνέβαλαν στην αποκατάσταση της υγείας των ασθενών. Το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί κατά τα έτη 2007-2009 σε όλα τα νοσοκομεία που ελέγχθηκαν.

Η εξάχρονη καθυστέρηση της διελεύκανσης της υπόθεσης οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας έληξε η θητεία του επικεφαλής της ομάδας ελέγχου, Αθανάσιου Βλάχου.

Η υπόθεση όμως καθυστέρησε να φτάσει στη δικαιοσύνη επειδή μεσούσης της έρευνας έληξε η θητεία τού επικεφαλής της ομάδας ελέγχου, Αθανασίου Βλάχου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ