Αγριοι «γαλάζιοι» καυγάδες και βαριές κουβέντες για τα ψηφοδέλτια - iefimerida.gr

Αγριοι «γαλάζιοι» καυγάδες και βαριές κουβέντες για τα ψηφοδέλτια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άνω - κάτω έχει γίνει η Νέα Δημοκρατία σε τέσσερις εκλογικές περιφέρειες, λόγω των αντιδράσεων που προκαλούν οι τελικές λίστες των υποψηφίων. Σοβαρότατοι είναι οι εσωκομματικοί τριγμοί στην Κεφαλλονιά, εντονότατες οι διαμαρτυρίες των αποκλεισμένων σε Μυτιλήνη και Δράμα.

Στην Κεφαλλονιά, την αποχώρηση τριών υποψηφίων από το ψηφοδέλτιο προκάλεσε η επιλογή της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, να είναι υποψήφιος ο Παύλος Παπαδάτος. Ένας εκ των τριών είναι ο υφυπουργός Πολιτισμού, Πέτρος Αλιβιζάτος. Τα άλλα δυο στελέχη που αποχώρησαν είναι η Σοφία Λουκέρη και ο Γιώργος Κουρής.

Ανάλογο – καθόλου ειδυλλιακό- κλίμα επικρατεί στη Μυτιλήνη και τη Δράμα. Στη Μυτιλήνη, μάλιστα, η «καρατόμηση» του Γιάννη Γιαννέλλη ήταν τόσο ξαφνική, ώστε ο ίδιος ενημερώθηκε για τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο μέσω του Διαδικτύου, την ώρα που βρισκόταν σε προεκλογική εκδήλωση, στη Λήμνο.

Στην Κεφαλλονιά, ο «εσωτερικός» - αλλά καθόλου αθέατος – «πόλεμος» μαίνεται μέσω σχολίων στον τοπικό Τύπο. Αυτού του είδους η αντιπαράθεση, απαλλαγμένη από την ανάγκη της ... λείανσης των εκφράσεων, καθιστά σαφή τη σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζει στο νησί η Νέα Δημοκρατία.

«Φέρατε το φίλο της Μαριλίζας»

«Πέτρα του σκανδάλου» είναι το πρόσωπο του κ Παπαδάτου το οποίο, κατά την άποψη των τοπικών στελεχών που αντιδρούν στην επιλογή της Συγγρού, είναι «προσωπικός φίλος της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και άλλων πρωτοκλασάτων πράσινων στελεχών», τοπικών και μη. Το ίδιο εσωκομματικό «στρατόπεδο» θεωρεί επίσης ότι ο κ. Παπαδάτος, αφενός δεν έχει την απαιτούμενη προσφορά «στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη» κι αφετέρου στηρίζει την ανέλιξή του στην πολιτική του φιλία με το δήμαρχο Αλέκο Παρίση, καθώς και στα ερείσματα που διέθετε στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ενδεικτικό είναι το εξής σχόλιο: «Σε τούτες τις εκλογές ποιο ήταν και εξακολουθεί να είναι το ζητούμενο; Η νίκη της ΝΔ και ο σχηματισμός κυβέρνησης Σαμαρά η μήπως η... επιβεβαίωση της ... «μονοκρατορίας» του Αλέκου Παρίση και η απονομή σε αυτόν του τίτλου του «γαλάζιου Κεφαλληνιάρχη»;

Στον αντίποδα, τα στελέχη τα οποία υποστηρίζουν την τελική επιλογή της ηγεσίας του κόμματος κατηγορούν τους «τρεις» και όσους τάσσονται στο πλευρό τους για «ωμό πολιτικό εκβιασμό που στόχο έχει τον Αντώνη Σαμαρά» - και μάλιστα «διπλό εκβιασμό» Ο πρώτος εκβιασμός – πάντα κατά την άποψη του συγκεκριμένου εσωκομματικού «πόλου» - έγκειται στην επιμονή των «τριών» να μην είναι υποψήφιος ο κ. Παπαδάτος. Ο δεύτερος εκβιασμός συνίσταται-λένε- στην επιλογή τους να αποχωρήσουν.

Πρόκειται για ένα τοπικό - πολιτικό «σίριαλ», το οποίο άρχισε τη Μεγάλη Πέμπτη. Τότε ο γραμματέας του κόμματος Αντρέας Λυκουρέντζος ενημέρωσε τους «τρεις» τα τρία στελέχη ότι θα είναι υποψήφιοι. Εκείνοι ευχαρίστησαν, αλλά μάλλον ... βιάστηκαν.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ο κ. Λυκουρέντζος επικοινώνησε με τον κ. Αλιβιζάτο και του γνωστοποίησε ότι τελικά υποψήφιος θα είναι ο κ. Παπαδάτος. Ο υφυπουργός Πολιτισμού διαφώνησε εντονότατα, τονίζοντας ότι σε περίπτωση επιμονής της Συγγρού στο πρόσωπο του κ. Παπαδάτου ο ίδιος θα απέσυρε την υποψηφιότητά του, ανεξαρτήτως του προσώπου που θα «θυσίαζε» η ηγεσία του κόμματος για χάρη του... νεοφερμένου υποψηφίου. Το ίδιο είπαν στον κ. Λυκουρέντζο κι οι άλλοι δυο υποψήφιοι.

Ο γραμματέας του κόμματος επικοινώνησε με τον Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια μετέφερε την τελική απόφαση της Συγγρού: Ο κ. Παπαδάτος θα είναι υποψήφιος. Την Κυριακή τα τρία στελέχη ανακοίνωσαν την παραίτησή τους.

«Απαιτώ εξήγηση από τον Αντώνη Σαμαρά»

«Τα λόγια είναι περιττά, οι αποφάσεις πάρθηκαν, μην χάνετε την ελπίδα σας. Το ποιους θα επιλέξει ο λαός θα το δούμε, το ποιους επέλεξε το Σύστημα το είδαμε»! Έτσι «υποδέχθηκε» την είδηση του αναπάντεχου – για τον ίδιο τουλάχιστον- αποκλεισμού του από τα ψηφοδέλτια ο περιφερειακός σύμβουλος Δράμας Αργύρης Πατακάκης. Λιγότερο ... στωικός ήταν ο Γιάννης Γιαννέλλης, ο οποίος έκπληκτος διαπίστωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στη Μυτιλήνη όταν οι λίστες αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο. Έντονα φορτισμένος, ο κ . Γιαννέλλης μίλησε στο κεντρικό δελτίο της τοπικής τηλεόρασης και ... ξεσπάθωσε:

«Είχα πάρει εντολή από τον Ανδρέα Λυκουρέντζο: «Ξεκίνα και τρέξε». Ετσι ξεκίνησα το προεκλογικό μου αγώνα. Δεν με έχει πάρει κανέναςνα με ενημερώσει! Είμαι εξοργισμένος, αλλά δε θα λειτουργήσω υπό καθεστώς οργής. Απαιτώ από τον άνθρωπο που στήριξα με την υπογραφή μου για να γίνει αρχηγός , τον Αντώνη Σαμαρά, μια αξιοπρεπή εξήγηση. Έχω την απαίτηση αυτοί που ηγούνται της Νέας Δημοκρατίας να με αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια».

Λίγο έλειψε να ... αγριέψουν τα πράγματα και στην Καρδίτσα. Τελικά τα τοπικά στελέχη ηρέμησαν, καθώς αποκλείστηκε το πρόσωπο που απέρριπταν εγείροντας ζήτημα ηθικής τάξης, επειδή -όπως τόνιζαν- «επιδείκνυε την οικονομική του άνεση»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ