Τι κρύβεται πίσω από την κόντρα των ομάδων "Δέλτα " και "Ζήτα" - iefimerida.gr

Τι κρύβεται πίσω από την κόντρα των ομάδων "Δέλτα " και "Ζήτα"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Τσακώνονται οι ελέφαντες και την πληρώνουν τα μυρμήγκια». Με τη φράση αυτή συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών περιγράφουν τη διαμάχη μεταξύ των αστυνομικών στις ομάδες Δέλτα και Ζήτα της Άμεσης Δράσης.

Οπως λένε χαρακτηριστικά «οι "έριδες'' μεταξύ δύο ταξιάρχων στην Αμεση Δράση – αν και το οργανόγραμμα της Διεύθυνσης περιλαμβάνει μόνο έναν επικεφαλής – για το ποιος θα επικρατήσει, έχει δημιουργήσει κλίμα αντιπαλότητας και στο χαμηλόβαθμο προσωπικό των χιλίων ευρώ. Είναι σαν να έχουν προβλήματα μέσα σε μια οικογένεια ο πατέρας και η μητέρα και να τσακώνονται τα παιδιά».

Ακόμη και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν ότι «πριν από δύο χρόνια, όταν δημιουργήθηκε η ομάδα Δύναμης Ελέγχου Ταχείας Αντίδρασης (ΔΕΛΤΑ), υπήρξαν αντιδράσεις από τους "παλιούς" της Ζήτα που έλεγαν ότι δεν θα έπρεπε να δημιουργηθεί μια ακόμη ομάδα αλλά να ενισχυθεί η δική τους. Παράλληλα υπήρξε το φαινόμενο της διοίκησης μέσα στη διοίκηση με ξεχωριστούς επικεφαλής αξιωματικούς των δυο ομάδων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες 48 ώρες σχεδόν στο σύνολό του το προσωπικό της ομάδας Δέλτα κατέθεσε αιτήσεις μετάθεσης σε άλλες υπηρεσίες με το σκεπτικό ότι έχουν μείνει «ακάλυπτοι» κατά καιρούς από την υπηρεσία τους στις «επιθέσεις» που δέχονται.

Αφορμή ο τελικός

Είχε προηγηθεί η καταγγελία οδηγού λεωφορείου που μετέφερε οπαδούς της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ότι στη λεωφόρο Κηφισιάς αστυνομικοί της Δέλτα έσπασαν δύο τζάμια του οχήματός του. Ωστόσο την έντονη δυσφορία των αστυνομικών της συγκεκριμένης υπηρεσίας προκάλεσε η κατάθεση δύο αντρών της ομάδας Ζήτα που ήταν παρόντες στο περιστατικό και επιβεβαίωσαν όσα κατήγγειλε ο οδηγός του λεωφορείου.

Επίσης οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι παρά το γεγονός πως υπάρχει υποβόσκουσα κόντρα μεταξύ των αστυνομικών των δύο υπηρεσιών σε σημείο μάλιστα κάποιοι να μη μιλάνε μεταξύ τους, η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. δεν παρεμβαίνει πυροσβεστικά για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Συμπλήρωσαν μάλιστα: «Εγινε ολόκληρο ζήτημα για δύο τζάμια, που ενδεχομένως έσπασαν οι συνάδελφοι της Δέλτα και αν αποδειχθεί αυτό, ας τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές. Μήπως όμως είναι τα εξιλαστήρια θύματα και πληρώνουν τις "αμαρτίες" όσων σχεδίασαν τα μέτρα ασφαλείας το Σάββατο και απέτυχαν καθώς είχαμε επεισόδια εντός και εκτός ΟΑΚΑ αλλά και σε άλλες περιοχές;».

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο σκηνικό έντασης υπήρξε και τον Οκτώβριο όταν αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης κατήγγειλαν πως συνάδελφοί τους των ομάδων Δέλτα και ΔΙΑΣ παίρνουν ολόκληρο το ποσό της αποζημίωσης που αντιστοιχεί στη νυχτερινή εργασία αν και δουλεύουν έως τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ