Μπουτάρης για Ταχιάο και Νοτοπούλου: Οι κομματικοί υποψήφιοι με στεναχωρούν - iefimerida.gr

Μπουτάρης για Ταχιάο και Νοτοπούλου: Οι κομματικοί υποψήφιοι με στεναχωρούν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ζητήματα της πόλης αλλά και αυτά που αφορούν τον προεκλογικό αγώνα συζήτησαν ο υποψήφιος δήμαρχος με τη ΝΔ Νίκος Ταχιάος με τον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη στην προγραμματισμένη συνάντησή τους την Τετάρτη το απόγευμα.

«Ανταλλάξαμε απόψεις για τον προεκλογικό αγώνα που μπορεί να μην αφορά εμένα αλλά έδειξε τις προθέσεις του για έναν καλό προεκλογικό αγώνα χωρίς χτυπήματα κάτω από την μέση.

«Ο Ν. Ταχιάος βλέπει τα πράγματα με θετικό μυαλό. Εκφράστηκε η ανάγκη, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, να βάλει την προσωπικότητά του στα θέματα του δήμου, και φυσικά να συνεχίσει, όπως με διαβεβαίωσε, με εξωστρέφεια τα πράγματα που ανοίξαμε στην πόλη, στον πολιτισμό και τον τουρισμό και να πάρει στην πλάτη του τις ιστορίες της καθημερινότητες που δεν εξαρτώνται μόνο από τον δήμο» σημείωσε ο Γ. Μπουτάρης εξερχόμενος της συνάντησης και πρόσθεσε ότι στο δήμο υπάρχουν προβλήματα με το προσωπικό, με τις προμήθειες και τους διαγωνισμούς, «είναι πράγματα της καθημερινής δουλειάς που πρέπει να ξεπερνιόνται και τα οποία αν δεν αντιμετωπιστούν κεντρικά δεν θα έχουμε πρόοδο.

Από την πλευρά του ο Νίκος Ταχιάος τόνισε ότι είναι σαφείς στις προθέσεις του για την Θεσσαλονίκη. «Μοιράζομαι εν πολλοίς τις ανησυχίες του δημάρχου για την πόλη. Ωστόσο ο κάθε δήμαρχος βάζει το δικό του χρώμα στην πόλη και ξεκαθαρίσαμε ποιες είναι οι διαφορές μας και σε τι συμφωνούμε. Σημασία έχει να δούμε το μέλλον της Θεσσαλονίκης που είναι το σημαντικότερο. Νομίζω ότι είναι λάθος αυτό που κάνουμε στην Ελλάδα να έρχεται ο επόμενος να κατεδαφίζει τον προηγούμενο ως πρόσωπο και ως έργο. Είναι σημαντικό να αποδείξουμε ότι είμαστε ένα πολιτισμένος τόπος και να βάζουμε το δικό μας χρώμα σε ό,τι διαφωνούμε και να συνεχίζουμε με ό,τι συμφωνούμε».

Ερωτηθείς ο Γ. Μπουτάρης σχετικά με την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη για την υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου στο πλαίσιο έναρξης μιας συζήτησης για την δημιουργία ενός δημοκρατικού μετώπου απάντησε «οι κομματικοί υποψήφιοι με στεναχωρούν» και συνέχισε λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός τον Μάιο του πρότεινε να ηγηθεί ενός δημοκρατικού, προοδευτικού μετώπου για να μην αλλάξει χέρια ο δήμος. «Εκείνο που μετράει είναι ότι εμείς σαν Πρωτοβουλία δεν ανεχόμαστε κομματικές υποψηφιότητες, όπως και του Ν. Ταχιάου. Είναι λάθος να ξεχωρίζεις τον Μπουτάρη από την Πρωτοβουλία, όπως λανθασμένα λέχθηκε από την Νομαρχιακή Επιτροπή. Ή στηρίζετε Πρωτοβουλία ή αντίο» σημείωσε.

Ο κ. Ταχιάος από την πλευρά του ανέφερε ότι «Δεν ξέρω την κ. Νοτοπούλου δεν την έχω γνωρίσει ποτέ. Δεν έχω άποψη είναι ένα πρόσωπο νέο. Εγώ μπορώ να απαντήσω για μένα. Δεν προέκυψα «out of the blue» στην πόλη. Μπορεί κανείς να μιλήσει για μένα θετικά ή αρνητικά είμαι έτοιμος να απαντήσω στα πάντα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ