Προτάσεις εξόδου για απόψε στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Προτάσεις εξόδου για απόψε στην Αθήνα...

Προτάσεις εξόδου για απόψε στην Αθήνα...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θεατρικό έργο «Η Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά, κάνει πρεμιέρα απόψε στο θέατρο Ελιάρτ, ενώ στο Δαναό παρουσιάζεται η όπερα «Rigoletto». Επίσης, στο six d.o.g. εμφανίζεται απόψε live ο Jan Van de Engel.

Αναλυτικα:

ΘΕΑΤΡΟ

  • «Η Παγίδα» στο Ελίαρτ

Με το θεατρικό έργο «Η ΠΑΓΙΔΑ» του Ρομπέρ Τομά από τις 17 Απριλίου ξεκινάει τις παραστάσεις η εταιρία θεάτρου «ΕΛΙΑ», που ίδρυσαν η Αννέτα Παπαθανασίου και ο Γιώργος Φρατζεσκάκης, στο χώρο που δημιούργησαν από κοινού, πριν από δύο χρόνια, στο Βοτανικό, το θέατρο Ελιάρτ.

Σ' ένα κοσμικό χειμερινό θέρετρο, ένας άντρας δηλώνει στον επιθεωρητή της περιοχής την εξαφάνιση της συζύγου του. Ωστόσο, μετά από λίγο εμφανίζεται μία κυρία που συστήνεται ως η σύζυγός του. Ο επιθεωρητής βρίσκεται μπροστά σε δίλημμα: ποιόν θα πιστέψει; Τον άντρα που ορκίζεται πως βλέπει για πρώτη φορά αυτή τη γυναίκα ή μήπως τη γυναίκα που επιβεβαιώνει κάθε στοιχείο της ταυτότητάς της; Ο θεατής, λάτρης του αστυνομικού έργου ή όχι, μπλέκεται κι αυτός στην παγίδα του Τομά και σε όλη την διάρκεια της παράστασης συμμετέχει σ' ένα παιχνίδι «γάτας και ποντικιού», προσπαθώντας να εξηγήσει τι συμβαίνει. Ένα έργο με χιούμορ και ανατροπές που κρατάει τον θεατή με κομμένη την ανάσα.

«Η ΠΑΓΙΔΑ» γράφτηκε από τον Ρομπέρ Τομά το 1960 και αμέσως καταξιώθηκε ως ένα από τα πιο επιτυχημένα αστυνομικά έργα, ξεπερνώντας τις 30.000 παραστάσεις παγκοσμίως, κάνοντας τον 'Αλφρεντ Χίτσκοκ να αγοράσει τα δικαιώματα για να το μεταφέρει στον κινηματογράφο.

Στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε από τον θίασο του Δημήτρη Μυράτ στις αρχές τις δεκαετίας του '60, σε μια εξαιρετική μετάφραση και διασκευή του ιδίου, η οποία κρατήθηκε σε αυτό το ανέβασμα του έργου. Μετάφραση - Διασκευή: Δημήτρης Μυράτ, σκηνοθεσία: Γιώργος Φρατζεσκάκης, σκηνικό - Κοστούμια: Καλλιόπη Ζαφειροπούλου, μουσική επιμέλεια: Μαρία Χριστίνα Κριθαρά, φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης, βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Βουτυρά. Παίζουν οι ηθοποιοί: Χάρης Σώζος, Αννέτα Παπαθανασίου, Χρήστος Ευθυμίου, Δημήτρης Πετρόπουλος, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Κωνσταντίνος Λεβαντής. Ώρα έναρξης: 21:00. Διάρκεια: 90 λεπτά. Είσοδος: 15 ευρώ & φοιτητικό 10 ευρώ. Στο ELIART, Κωνσταν/πόλεως 127, Βοτανικός (*Μετρό Κεραμεικός)

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Jan Van de Engel live στο six d.o.g.

Ο μόνος Έλληνας ολλανδοποιημένος ντράμερ, Γιάννης Αγγελόπουλος ή αλλιώς Jan Van de Engel και το τρίο του: Χρήστος Πασσαλής (φωνή και τρομπέτα), Παρασκευάς Κίτσος (μπάσο), Τάσος Μπακασιέτας (κονσόλα ήχου) επιστρέφει στο six d.o.g.s με μουσική και τραγούδια από το ντεμπούτο CD "Misspent", καινούργια κομμάτια και κάποια covers. Σε ήχους Νu jazz, Pop, electronica, cinematic. Six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα Ημερομηνία Τρίτη 17 Απριλίου 2012 στις 22:00 Πληροφορίες T: 210.3210.510, W: www.sixdogs.gr Τιμές εισιτηρίων 5Euro

  • «Rigoletto» του Guiseppe Verdi στον Δαναό

Η δημοφιλής όπερα «Rigoletto» του Guiseppe Verdi, σε ζωντανή αναμετάδοση την Τρίτη 17 Απριλίου στις 9.15 μ.μ., από τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, θα χαρίσει μαγικές στιγμές στο αθηναϊκό κοινό. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επιτυχία του Verdi, που κατέκτησε τους ιταλούς και κατόπιν ολόκληρο τον κόσμο.

Η όπερα «Rigoletto», χαρακτηρίζεται από την έντονη κριτική στον δεσποτισμό, παραμένοντας βέβαια πάντα επίκαιρη. Πρωταγωνιστής της παράστασης θα είναι ο Έλληνας βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, ο οποίος θα ερμηνεύσει τον ομώνυμο ρόλο. Με κορυφαία ποιότητα εικόνας και ήχου, αλλά και ελληνικούς υπέρτιτλους, το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη δεύτερη κατά σειρά live opera μετά την δημοφιλέστατη «La Boheme» του Giacomo Puccini, που προβλήθηκε τον Μάρτιο από το ιστορικό θέατρο της Βαρκελώνης, Grand Teatre del Liceu.Τελευταίος «σταθμός» το Teatro Real Madrid, στην Ισπανία, όπου στις 10 Μαΐου στις 9 μ.μ., ανεβαίνει η όπερα που ολοκλήρωσε ο Franco Alfano, «Cyrano De Bergerac». Το έργο, αποδεικνύει περίτρανα ότι ο Franco Alfano δεν ήταν μόνο εκείνος, που ολοκλήρωσε την ημιτελή όπερα Τurandot του Giacomo Puccini, αλλά ότι υπήρξε και ένας εξαίρετος συνθέτης. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο την 10η Μαΐου θα παρακολουθήσουμε τον διάσημο τενόρο Placido Domingo. Δαναός, Λεωφ. Κηφισίας 109 Τηλ.: 2106922655, τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ,

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

  • 'Αρης Ρέτσος: Προσεγγίσεις - Σεμινάριο Αρχαίου Δράματος

Μετά τον «Θρόνο των Ατρειδών» που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών, ο Α. Ρέτσος και η Εταιρία Θεάτρου Πολυώνυμο διοργανώνουν ένα Σεμινάριο με τίτλο «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ». Στόχος του Σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να προσεγγίσουν το χώρο του Αρχαίου Δράματος μέσα από μια άλλη οπτική. Πιο ειδικά και μέσα από αυτοσχεδιασμούς και την οργανική σωματική έκφραση των κειμένων αποκαλύπτονται: α) τα πρόσωπα των ηρώων, το πάθος, ο χαρακτήρας, το λεκτικό, β) η εκφραστική σχέση χορού και ηρώων.

Σχετικά με την ύλη και τα κείμενα του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ένα ή και δύο αποσπάσματα/μονόλογους που τους ενδιαφέρουν από οποιοδήποτε έργο τραγωδίας ή από τα παρακάτω προτεινόμενα κείμενα:

Αντιγόνη του Σοφοκλή: Κρέοντας «'Αντρες Αθηναίοι» (Α' μονόλογος), Αίμονας «Πατέρα μου οι θεοί» (Α' μονόλογος), Αγγελιοφόρος «Ω εσείς που κάθεστε», Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή: Οιδίποδας «Ω πλούτε και εξουσία» (Μονόλογος), Τειρεσίας «Φονιάς εσύ είσαι», Τειρεσίας «Εάν και βασιλιάς». Αγαμέμνων του Αισχύλου: Αγγελιοφόρος «Ω χώματα της πατρικής μου γης», Κασσάνδρα-Χορός «Απόλλων, Απόλλων», Κλυταιμνήστρα «Υπάρχει η θάλασσα». Ηλέκτρα του Σοφοκλή: Ηλέκτρα «Ω άγιο φώς», Ηλέκτρα «Ντρέπομαι αλήθεια». *Οι ακριβείς ημέρες των μαθημάτων θα καθοριστούν κατόπιν συνεννοήσεως με τους συμμετέχοντες. Επικοινωνία: 6972 36 03 75 5 έως 10 μμ. Δεκτός περιορισμένος αριθμός ακροατών. Κόστος 100 Ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ