Εννέα λόγοι για να πιεις μπύρα χωρίς τύψεις - iefimerida.gr

Εννέα λόγοι για να πιεις μπύρα χωρίς τύψεις

μπύρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι τώρα, το ποτό που μπορούσαμε να πιούμε χωρίς δεύτερες σκέψεις ότι κάνουμε κακό στον οργανισμό μας, ήταν το κόκκινο κρασί. Πρόσφατες μελέτες όμως, φέρνουν καλά νέα και για τους λάτρεις της μπύρας, οι οποίοι, τώρα ειδικά που πλησιάζει το καλοκαίρι και η παγωμένη μπύρα είναι must, έχουν κάθε λόγο να χαίρονται.

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες μελέτες, η μπύρα έχει πολλαπλά οφέλη, καθώς, μεταξύ άλλων, μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης, ενώ προλαμβάνει το διαβήτη και την άνοια, πάντα βέβαια όταν καταναλώνεται με μέτρο.

Πιείτε άφοβα λοιπόν μπύρα γιατί:

1. Αποκτάς ανθεκτικότερα οστά, χάρη στις μεγάλες ποσότητες σιλικόνης που περιέχει και συνδέεται με την υγεία των οστών.

2. Δυναμώνει η καρδιά γιατί ένα με δύο ποτήρια μπύρα την ημέρα αυξάνουν την HDL, τη λεγόμενη «καλή» χοληστερόλη.

3. Κάνει καλό στα νεφρά, καθώς σύμφωνα με φινλανδική έρευνα η μπύρα μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης πέτρας στα νεφρά σε ποσοστό 40%, σε σχέση με τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά.

4. Κάνει καλό στον εγκέφαλο, καθώς σύμφωνα με έρευνα σε 11.000 ηλικιωμένους, όσοι πίνουν ένα ποτήρι μπύρα την ημέρα έχουν κατά 20% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν παθήσεις όπως το Αλτσχάιμερ.

5. Μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου, καθώς περιέχει περίπου τα ίδια επίπεδα αντιοξειδωτικών με το κρασί.

6. Αυξάνει τα επίπεδα των βιταμινών, καθώς σύμφωνα με δανέζικη έρευνα, όσοι έπιναν μπύρα είχαν 30% υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Β6 στο αίμα τους, διπλάσια δηλαδή από όσους προτιμούν το κρασί. Η μπύρα επίσης περιέχει Β12 και φολικό οξύ.

7. Προστατεύει από το εγκεφαλικό επεισόδιο, καθώς σύμφωνα με ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard, εμποδίζει τη δημιουργία θρομβώσεων που μπλοκάρουν τη ροή του αίματος στην καρδιά, το λαιμό και τον εγκέφαλο και μπορεί να προκαλέσουν ισχαιμικό επεισόδιο.

8. Μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη, καθώς σύμφωνα με έρευνα του Harvard που έγινε σε 38.000 μεσήλικες άντρες, όσοι έπιναν ένα με δυο ποτήρια μπύρα την ημέρα, μείωναν τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 κατά 25%.

9. Μειώνει την πίεση του αίματος, αφού σύμφωνα με έρευνα του Harvard, κάνει μεγαλύτερο καλό στην πίεση ακόμα και από το κρασί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ