Εκπρόσωπος των «Κίτρινων γιλέκων» ζητά στρατιωτικό καθεστώς στη Γαλλία - iefimerida.gr

Εκπρόσωπος των «Κίτρινων γιλέκων» ζητά στρατιωτικό καθεστώς στη Γαλλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καλεσμένος σε ραδιοφωνική εκπομπή, το πρωί της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος των Κίτρινων Γιλέκων στη νότια Γαλλία κάλεσε την κυβέρνηση Μακρόν να παραιτηθεί ώστε, όπως είπε, να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας «ένας πραγματικός στρατηγός».


Ο Christophe Chalençon, μίλησε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Αλιάγα, ο οποίος έγραψε:

[Ο εκπρόσωπος των Κίτρινων Γιλέκων κάλεσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί ώστε η Γαλλία να αποκτήσει «έναν πραγματικό ηγέτη, όπως ο στρατηγός De Villiers»
Le porte-parole des #GiletsJaunes Christophe Chalençon appelle à "une démission du gouvernement" pour avoir à la tête de la France "un véritable commandant, comme le général De Villiers" @nikosaliagas #europe1 pic.twitter.com/nuiBvpPicz
— Europe 1 ? (@Europe1) December 3, 2018

«Το πρόβλημα είναι τα σαράντα χρόνια πολιτικών που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση», είπε ο εκπρόσωπος. «Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ προσπαθεί να διαπραγματευτεί με μερικές χούφτες φυστίκια, αλλά το κακό είναι πιο βαθύ. Εμείς ζητάμε την παραίτηση της κυβέρνησης», πρόσθεσε.
«Εμείς ζητάμε την αντικατάσταση της κυβέρνησης από έναν πραγματικό ηγέτη, έναν άνδρα ή μια γυναίκα που θα αναλάβει τις τύχες της Γαλλίας σοβαρά. Γιατί αν δεν γίνει τίποτα σήμερα νομίζω ότι στις ευρωεκλογές θα έχουμε ανοίξει διάπλατα το δρόμο στην ακροδεξιά».
«Πρέπει αυτή η κυβέρνηση να αποσυρθεί και εγώ θα έβλεπα έναν σαν τον στρατηγό De Villiers επικεφαλής, έναν άνθρωπο στιβαρό», κατέληξε.
Ας σημειωθεί ότι ο στρατηγός Pierre De Villiers διαφώνησε δημοσίως με τον Εμανουέλ Μακρόν, τον Ιούλιο του 2017, και παραιτήθηκε με αφορμή τις μειώσεις των στρατιωτικών δαπανών που ήθελε να κάνει ο Γάλλος πρόεδρος. Τέτοιου είδους παραίτηση δεν είχε ξανασυμβεί τις τελευταίες δεκαετίες και ήταν η πρώτη μεγάλη κρίση στην κυβέρνηση του Μακρόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ