H 4χρονη που μπήκε στην Mensa: Έχει ένα πόντο ΙQ μικρότερο από τον Αϊνστάιν - iefimerida.gr

H 4χρονη που μπήκε στην Mensa: Έχει ένα πόντο ΙQ μικρότερο από τον Αϊνστάιν

Mensa
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Χέιντι Χάνκινς από το Χάμπσαιρ έμαθε να διαβάζει μόνη της και μετρούσε μέχρι το 40 πριν γίνει δυο ετών. Όταν οι γονείς της μέτρησαν το ΙQ της, το «κοντέρ» έδειξε 159. Ένα πόντο δηλαδή λιγότερο από τον Αϊνστάιν και τον Στήβεν Χώκινγκ. Εννοείται πως η Mensa την δέχτηκε αμέσως.

Εξαιρετική μνήμη, ευχέρεια στο διάβασμα από μικρή ηλικία, όχι ιδιαίτερη υπομονή όσον αφορά τα άλλα παιδιά, πολλές ερωτήσεις και μια γενική αίσθηση του τι γίνεται στον κόσμο.

Αυτά είναι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Mensa κάποιες χαρακτηριστικές ενδείξεις ότι το παιδί σας είναι όντως ιδιοφυΐα. Και ότι δεν το βλέπετε απλά εσείς ως τέτοιο.

Η 4χρονη Αγγλίδα Χέιντι Χάνκινς όχι μόνο παρουσίαζε όλα τα παραπάνω σημάδια, αλλά είχε και γονείς (μητέρα νοσοκόμα και πατέρα καλλιτέχνη) που κάθισαν και ασχολήθηκαν για να μάθουν πως θα μπορούσε το παιδί τους να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες που η φύση του χάρισε.

Χτύπησαν αμέσως την πόρτα της Mensa, η οποία και την έκανε δεκτή.

Το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι πως, παρόλο που η Χέιντι είναι μόλις 4 και έχει ΙQ 159, δεν κατέχει το σχετικό ρεκόρ.

Αυτό ανήκει από το 2009 στον ηλικίας 30 μηνών Όσκαρ Ρίνγκλει που έγινε δεκτός στην Mensa με ένα IQ που μετρήθηκε στο 160.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ