Ένας ερευνητής του AIDS στην προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας - iefimerida.gr

Ένας ερευνητής του AIDS στην προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας

Ένας ερευνητής του AIDS στην προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας διακεκριμένος επιστήμονας από τον τομέα της Ιατρικής, ο αμερικανός Τζιμ Γιονγκ Κιμ, που ήταν προσωπική επιλογή του Μπάρακ Ομπάμα, θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας,

Ο γεννημένος στη Νότιο Κορέα αλλά αμερικανικής υπηκοότητας Κιμ είναι γιατρός και θεωρείται πρωτοπόρος ερευνητής στην καταπολέμηση του ιού HIV του AIDS και της φυματίωσης. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ είχε προκαλέσει έκπληξη καθώς στο παρελθόν στην προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας είχαν τοποθετηθεί μόνο νομικοί, οικονομολόγοι και πολιτικοί.

Ωστόσο, η εκλογή του από το συμβούλιο της Παγκόσμιας Τράπεζας ήταν ομόφωνη και έτσι ο 52χρονος Κιμ θα αναλάβει τα καθηκοντά του τον Ιούλιο. Θα διαδεχτεί τον Ρόμπερτ Ζέλικ, που αποχωρεί μετά από πενταετή θητεία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση του Κιμ συνεχίζει την «παράδοση» που θέλει ο πρόεδρος της Τράπεζας να προέρχεται πάντα από τις ΗΠΑ. Οι αναπτυσσόμενες χώρες, παρά την καμπάνια που έκαναν υπέρ του υπουργού Οικονομικών της Νιγηρίας που ήταν επίσης υποψήφιος, δεν τα κατάφεραν. Ήταν η πρώτη φορά πάντως που υπήρχε υποψήφιος για την προεδρία από τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ