Το δείπνο του Τραμπ με τον Σι Τζινπίνγκ -Συμφώνησαν «εκεχειρία» για 90 ημέρες [εικόνες] - iefimerida.gr

Το δείπνο του Τραμπ με τον Σι Τζινπίνγκ -Συμφώνησαν «εκεχειρία» για 90 ημέρες [εικόνες]

Συνάντηση στο περιθώριο της G20 μεταξύ των προέδρων ΗΠΑ και Κίνας/ Φωτογραφία: AP- Pablo Martinez Monsivais
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο τραπέζι κάθισαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Σι Τζινπίνγκ, στο Μπουένος Αιρες.

Το πολυαναμενόμενο δείπνο των προέδρων των ΗΠΑ και της Κίνας, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G20, κράτησε περίπου 2,5 ώρες.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αναστείλουν την επιβολή νέων επιπρόσθετων δασμών, για όσο θα γίνονται οι διαπραγματεύσεις για τις εμπορικές τους σχέσεις, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε 90 ημέρες, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τραμπ δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνησή του δεν θα αυξήσει τον συντελεστή των δασμών σε εισαγόμενα κινεζικά αγαθά αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο 25% από 1ης Ιανουαρίου 2019, όπως είχε αναγγείλει. Από την άλλη, ο Σι Τζινπίνγκ δεσμεύθηκε ότι η Κίνα θα αγοράσει μια «πολύ σημαντική» ποσότητα- δεν διευκρινίστηκε με ακρίβεια- αμερικανικών προϊόντων και υπηρεσιών των τομέων της γεωργικής παραγωγής, της ενέργειας, της βιομηχανίας κ.λπ., σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Ο Σι Τζινπίνγκ

Ακόμη, πάντα σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η Κίνα εξέφρασε την προθυμία της να «εγκρίνει την προηγουμένως απορριφθείσα συμφωνία Qualcomm Inc εάν ξαναπαρουσιαστεί η πιθανότητα να κλειστεί».

Εαν δεν βρεθεί συμφωνία με την Κίνα για τα «αγκάθια» στο διμερές εμπόριο- η καταναγκαστική μεταφορά τεχνολογίας, η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, η άρση των μη δασμολογικών φραγμών, η «κλοπή» μέσω Διαδικτύου, ή η διάθεση αγροτικών προϊόντων- μέσα σε 90 ημέρες, οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως οι δασμοί θα αυξηθούν στο 25%.

Δείπνο των προέδρων ΗΠΑ και Κίνας

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP, Reuters
Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Σι Τζινπίνγκ G20
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ