Σφαλιάρα τέλος στη Γαλλία -Βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πλήρους απαγόρευσης στα παιδιά από τους γονείς τους - iefimerida.gr

Σφαλιάρα τέλος στη Γαλλία -Βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πλήρους απαγόρευσης στα παιδιά από τους γονείς τους

O σχετικός νόμος πέρασε με 51 ψήφους υπέρ και μία κατά από τη γαλλική εθνοσυνέλευση (Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ/Michel Euler)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε συντριπτική πλειοψηφία (51 ψήφοι υπέρ και 1 κατά) οι Γάλλοι βουλευτές ενέκριναν νόμο που απαγορεύει στους γονείς να χαστουκίζουν τα παιδιά τους.

Ο νόμος περί «σωματικής τιμωρίας ή ταπείνωσης», τον οποίο καλείται τώρα να επικυρώσει και η Γερουσία, αποβλέπει στο να διασφαλίσει ότι η γονική εξουσία θα ασκείται χωρίς τη βία σε μια χώρα όπου το 85% των γονέων καταφεύγουν στη σωματική τιμωρία. Αν και η πρακτική αυτή έχει απαγορευτεί εδώ και χρόνια στα γαλλικά σχολεία, όλες οι προηγούμενες προσπάθειες απαγόρευσής της στο σπίτια είχαν αποτύχει. Η βουλευτής Μοντ Πετίτ, του κόμματος του Γάλλου προέδρου Μακρόν, η οποία προώθησε το νομοσχέδιο, είπε ότι ο στόχος του είναι να ενθαρρύνει την κοινωνία να αλλάξει στάση ως προς το ζήτημα αυτό.

Στη Γαλλία, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η άσκηση βίας σε παιδιά διώκεται ποινικά, αλλά αναγνωρίζεται στους γονείς το δικαίωμα να λαμβάνουν άλλα πειθαρχικά μέτρα.

Η υπερψήφιση του νόμου από τη Βουλή έρχεται λίγες μέρες μετά τον ξυλοδαρμό έως θανάτου ενός εννιάχρονου με σκουπόξυλο στη Μυλούζ, επειδή είχε αρνηθεί να διαβάσει τα μαθήματά του. Η αστυνομία συνέλαβε τον μεγαλύτερο αδελφό του ως βασικό ύποπτο και δύο αδελφές και τη μητέρα του ως συνενόχους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Βουλή σωματική τιμωρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ