Μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά: Ακόμη και στη Γερμανία υπάρχει, στην Ελλάδα καταργείται -Τι ισχύει στην Ευρώπη - iefimerida.gr

Μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά: Ακόμη και στη Γερμανία υπάρχει, στην Ελλάδα καταργείται -Τι ισχύει στην Ευρώπη

Το λιμάνι της Χίου/ Φωτογραφία: shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμα και στη Γερμανία υπάρχουν περιοχές με μειωμένο ΦΠΑ, στην Ελλάδα τον καταργούμε από παντού!

Νησιά άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε. εξακολουθούν να απολαμβάνουν μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ αλλά αυτή η «πολυτέλεια» σύντομα δεν θα ισχύει για τα πέντε νησιά του Αιγαίου που έχουν δοκιμαστεί έντονα από την προσφυγική κρίση.

Το 2019 φέρνει μαζί του την κατάργηση των μειωμένων ΦΠΑ που εφαρμόζονται σήμερα σε λιγοστά νησιά του Αιγαίου, τη στιγμή που νησιά σε Ισπανία, Γαλλία, Φινλανδία, ακόμα και στη Γερμανία εξακολουθούν να απολαμβάνουν χαμηλών συντελεστών. Μάλιστα, η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ δεν αναμένεται να αποφέρει παρά ψίχουλα στο ταμείο του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών!

Διαβάστε αναλυτικά στο economistas.gr ποια νησιά θα χάσουν από την 1η Ιανουαρίου 2019 το δικαίωμα στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, τι ισχύει για άλλες περιοχές της Ευρώπης και ποια είναι τα έσοδα που προσδοκά το οικονομικό επιτελείο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ