Επιστροφή από την Εφορία είχε... και ο Μπαράκ Ομπάμα - iefimerida.gr

Επιστροφή από την Εφορία είχε... και ο Μπαράκ Ομπάμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί στην Ελλάδα η Εφορία να ζητάει συνήθως χρήματα και πιό σπάνια να επιστρέφει, στις Ηνωμένες Πολιτείες πάντως επιστροφή φόρου είχε έως και ο «πλανητάρχης».

Αυτό ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, παρέχοντας ταυτοχρόνως ένα στοιχείο, ότι το ολικό εισόδημα της προεδρικής οικογένειας, για το οικονομικό έτος 2011, ενδεχομένως πλησίασε τις 790 χιλιάδες δολάρια.

Η ίδια πηγή δημοσιοποίησε ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μαζί με την σύζυγό του πλήρωσαν συνολικό φόρο 162.074 δολ., καθώς και ότι πολλά από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους φορολογήθηκαν με συντελεστή 20,5% .

Επίσης, αποκαλύφθηκε, ότι το προεδρικό ζεύγος διέθεσε πέρυσι -για 39 αγαθοεργίες- συνολικά 172.130 δολάρια, δηλαδή περίπου 20% του δηλωθέντος ολικού οικογενειακού εισοδήματος, σύμφωνα με το newsit.gr

Εκτός του μισθού που ο Ομπάμα εισπράττει ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, μαζί με τα «έξοδα παράστασης», είχε το οικονομικό έτος 2011 επιπλέον έσοδα από μερικά βιβλία του, τα οποία -αφότου είναι ο ένοικος του Λευκού Οίκου- κάνουν σημαντικές πωλήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ