Τουρκία: Την έκδοση 84 «τρομοκρατών» του δικτύου Γκιουλέν ζητά πλέον από τις ΗΠΑ - iefimerida.gr

Τουρκία: Την έκδοση 84 «τρομοκρατών» του δικτύου Γκιουλέν ζητά πλέον από τις ΗΠΑ

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου / Φωτογραφία: InTime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην άμεση έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Τουρκία επιμένει η τουρκική κυβέρνηση. Παρά την προ ημερών δημόσια άρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, το ζήτημα επανέφερε χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ζητώντας μάλιστα την έκδοση δεκάδων ακόμη προσώπων που βρίσκονται σε αμερικανικό έδαφος και -κατά την Τουρκία- εμπλέκονται στην «Τρομοκρατική Οργάνωση Φετουλάχ».

Ο Τσαβούσογλου υποστήριξε, συγκεκριμένα, ότι κατά τη συνάντηση που είχε με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο τού παρέδωσε λίστα με τα 84 ονόματα (ανάμεσα σε αυτά και εκείνο του Γκιουλέν), τα οποία, όπως είπε, είναι υποστηρικτές του Γκιουλέν και διαδραμάτισαν ρόλο στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας σημείωσε ότι τη λίστα ζήτησε ο ίδιος ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, κατά την πρόσφατη επαφή που είχε με τον πρόεδρο Ερντογάν.

Η Τουρκία, πάντως, ζήτησε και από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη την έκδοση προσώπου που φέρεται ότι είχε συμμετοχή στο δίκτυο Γκιουλέν. Πρόκειται για τον επιχειρηματία Οζέρ Οζσαράι, στον οποίο έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα, όπως η αφαίρεση του διαβατηρίου και ο κατ' οίκον εγκλεισμός. Στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης, το αρμόδιο δικαστήριο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης είχε απορρίψει το αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση του Οζσαράι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ερντογάν γκιουλεν Τουρκία ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ