Η Σακίρα στην υπηρεσία... 6.000 παιδιών! 37 εκ. για τη δημιουργία κέντρων μέριμνας - iefimerida.gr

Η Σακίρα στην υπηρεσία... 6.000 παιδιών! 37 εκ. για τη δημιουργία κέντρων μέριμνας

Η Σακίρα στην υπηρεσία των... παιδιών! Εγκαινίασε πρόγραμμα 37 εκ. για τη φροντί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eνα πρόγραμμα ύψους 37 εκ. δολαρίων για την ίδρυση κέντρων μέριμνας για 6.000 παιδιά, εγκαινίασε η κολομβιανή τραγουδίστρια Σακίρα, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Αμερικής.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με το ποσό των 25 εκ. δολαρίων από την κολομβιανή κυβέρνηση και από 20 ακόμη ιδιωτικές οργανώσεις και όπως και η Σακίρα δήλωσε, αποτελεί μέρος μίας προσπάθειας που γίνεται αφού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να επενδύσουμε στα παιδιά ώστε όσο το δυνατό νωρίτερα να μπορεί να αναπτυχθεί όλο τους το δυναμικό».

Η κολομβιανή σούπερ σταρ, της οποίας το ίδρυμα για τα παιδιά "Pies delcazados" (Ξυπόλυτα πόδια) μετέχει στο πρόγραμμα, υπογράμμισε ότι τα πέντε πρώτα χρόνια της ζωής αποτελούν «το σημαντικότερο στάδιο για τη ζωή και το μέλλον».

«Στη χώρα μας με δυσκολία παραδεχόμαστε ότι υπάρχουν 2,8 εκ. παιδιά ηλικίας μέχρι πέντε ετών, τα οποία είναι σε ιδιαίτερα ευάλωτη κατάσταση», δήλωσε η πρώτη κυρία της Κολομβίας Μαρία Κλεμένσια, που στεκόταν δίπλα στην τραγουδίστρια.

Με καταγωγή από τη γειτονική πόλη Μπαρανκίγια, η Σακίρα θα μετάσχει επίσης σε ένα επιχειρηματικό φόρουμ πριν από την έναρξη της συνόδου, την οποία θα εγκαινιάσει τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο.

Μια συνάντηση έχει προγραμματιστεί την Κυριακή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον κολομβιανό ομόλογό του Χουάν Μάρκος Σάντος.

Η συνόδος κορυφής της Αμερικής θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στην Καρθαγένη, το λιμάνι της Καραϊβικής, με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών των χωρών της αμερικανικής ηπείρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ