Στο στόχαστρο των Δημοκρατικών η Ιβάνκα Τραμπ - iefimerida.gr

Στο στόχαστρο των Δημοκρατικών η Ιβάνκα Τραμπ

Η Ιβάνκα Τραμπ/ Φωτογραφία: AP- Pablo Martinez Monsivais
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ερευνα σε βάρος της Ιβάνκα Τραμπ θα κάνουν οι Δημοκρατικοί, μετά την αποκάλυψη της Washington Post ότι η κόρη του προέδρου και σύμβουλος του Λευκού Οίκου χρησιμοποιούσε το προσωπικό email της για υπηρεσιακούς σκοπούς.

Ελεγχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι η Τραμπ χρησιμοποίησε έως και 100 φορές το προσωπικό email της για να επικοινωνήσει με άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Εκπρόσωπος του βουλευτή Ελάιτζα Κίμμινγκς, επικεφαλής Δημοκρατικού της Επιτροπής Εποπτείας, είπε ότι γίενι έρευνα στις επικοινωνίες του Λευκού Οίκου, όταν οι Δημοκρατικοί πάρουν τα ηνία της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Ιανουάριο.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε την έρευνά μας στα προεδρικά αρχεία και τα ομοσπονδιακά αρχεία και θέλουμε να μάθουμε εάν η Ιβάνκα συμμορφώθηκε με τον νόμο» τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου του.

Η χρήση του προσωπικού email από την Ιβάνκα Τραμπ είναι διαφορετική από την περίπτωση της Χίλαρι Κλίντον, γιατί δεν είχε ιδιωτικό server, τα μηνύματα δεν περιελάμβαναν εμπιστευτικές πληροφορίες και αυτό συνέβη προτού ενημερωθεί για τους κανονισμούς, δήλωσε εκπρόσωπος του δικηγόρου της κόρης του προέδρου.

Ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, ένας Δημοκρατικός της Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση» η Ιβάνκα Τραμπ να μην γνώριζε τους κανονισμούς μετά την προεκλογική εκστρατεία του 2016 κι ότι υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την ανάμειξη από την οικογένεια Τραμπ των ιδιωτικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους με τα κυβερνητικά καθήκοντά τους.

«Τίθεται το θέμα εάν συνέβη κάτι το ανάρμοστο. Θα πρέπει να γίνει κάποιου είδους έρευνα» είτε από το Κογκρέσο είτε από το γραφείο δεοντολογίας του Λευκού Οίκου, υπογράμμισε ο ίδιος στο CNN.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιβάνκα Τραμπ email Δημοκρατικοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ