Προφυλακιστέα 4 από τα μέλη του πληρώματος του σκάφους «Malpas» -Για πρόκληση ναυαγίου με πρόθεση - iefimerida.gr

Προφυλακιστέα 4 από τα μέλη του πληρώματος του σκάφους «Malpas» -Για πρόκληση ναυαγίου με πρόθεση

Το λιμενικό διέσωσε τα μέλη του πληρώματος/ Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI- ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προφυλακιστέα κρίθηκαν τα τέσσερα από τα πέντε μέλη του πληρώματος του σκάφους «Malpas», με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Πειραιά.

Το σκάφος, που δεν έφερε σημαία, βυθίστηκε το περασμένο Σάββατο (17/11), σε βάθος περίπου 800 μέτρων νότια της Κρήτης, όταν ζητήθηκε έλεγχος από το Λιμενικό Σώμα, καθώς υπήρχε πληροφόρηση ότι μετέφερε ύποπτο φορτίο, πιθανότατα ναρκωτικά.

Το πέμπτο μέλος του πληρώματος αφέθηκε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, επειδή είναι ανήλικος, αλλά θα του ασκηθεί διοικητική απέλαση.

Τα μέλη του πληρώματος, όλοι Σύροι υπήκοοι χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, συνελήφθησαν για πρόκληση ναυαγίου με πρόθεση κατά συναυτουργία. Κατά τη βύθιση του σκάφους έπεσαν στη θάλασσα και διασώθηκαν από στελέχη του λιμενικού.

Στις καταθέσεις τους στην Εισαγγελία Πειραιά, φέρονται να υποστήριξαν ότι είχαν ξεκινήσει από τη Συρία με προορισμό τη Μάλτα με σκοπό να παραδώσουν το 40μετρο σκάφος, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Ακόμη, είπαν ότι όταν ζητήθηκε ο έλεγχος από το λιμενικό, το πλοίο παρουσίασε μεγάλη εισροή υδάτων με αποτέλεσμα να πάρει κλίση και να βυθιστεί.

Το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού είχε ζητήσει από το πλήρωμα του σκάφους να πλεύσει σε πιο ασφαλή ακτή λόγω κακών καιρικών συνθηκών, ωστόσο κατά τη διάρκεια της πορείας του άρχισε να παίρνει απότομη κλίση με αποτέλεσμα να βυθιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Malpas ναυάγιο πλήρωμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ