Νέες αμερικανικές κυρώσεις -Σε ρωσικές εταιρείες που προμηθεύουν τη Συρία με πετρέλαιο από το Ιράν - iefimerida.gr

Νέες αμερικανικές κυρώσεις -Σε ρωσικές εταιρείες που προμηθεύουν τη Συρία με πετρέλαιο από το Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ/ Φωτογραφία: AP- Evan Vucci
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ΗΠΑ επέβαλαν νέες κυρώσεις, σε έξι πρόσωπα και τρεις εταιρείες, που λειτουργούσαν ως μεσάζοντες για την πώληση ιρανικού πετρελαίου στη Συρία.

Μεταξύ των εταιρειών είναι και δύο ρωσικές, οι Global Vision Group και η Promsyrioimport, ενώ μεταξύ των προσώπων σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν κυρώσεις είναι ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Promsirjoimport, ο Αντρέι Ντογκάγιεφ, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές αρχές αρχές αποκάλυψαν ότι ιρανικό πετρέλαιο πωλούνταν στη Συρία μέσω ρωσικών εταιρειών, παρακάμπτοντας τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ.

Στη «μαύρη λίστα» μπήκαν και δύο Ιρανοί, ένας Λιβανέζος, ένας Σύρος και ένας Ιρακινός, καθώς και στην εταιρεία Tadbir Kish Medical and Pharmaceutical που έχει την έδρα της στο Ιράν.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, η ρωσική εταιρεία Global Vision Group και ο Σύρος Αμέρ Αλσιβίκι, ο οποίος με βάση τα στοιχεία που διαθέτει η Ουάσιγκτον είναι και ο ιδιοκτήτης της εν λόγω επιχείρησης, διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην οργάνωση του σχήματος πώλησης πετρελαίου στην Συρία, αλλά και εν συνεχεία στην παράδοση χρηματικών ποσών στο τμήμα των ειδικών δυνάμεων «Αλ –Κουντς» που ανήκει στους «Φρουρούς της Επανάστασης».

Πηγή: ΑΠΕ/ TASS

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυρώσεις πετρέλαιο Ιράν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ