Η Εισαγγελία ζήτησε την άρση ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη - iefimerida.gr

Η Εισαγγελία ζήτησε την άρση ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη

Η Εισαγγελία ζήτησε την άρση ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάστηκε αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας της πρόεδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη λόγω υποβολής ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο «πόθεν έσχες» που κατέθεσε στη Βουλή δεν περιλάμβανε την μεταφορά 1 εκατομμυρίου δολλαρίων στο εξωτερικό από τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο.

Η εξαγωγή του επίμαχου ποσού στο εξωτερικό έγινε γνωστή κατά την ετήσια ακρόαση του προέδρου της Αρχής καταπολέμησης του βρώμικου χρήματος (Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης), αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδη, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στην συνέχεια, η Βουλή διαβίβασε τη δήλωση του «πόθεν έσχες» της Ντ. Μπακογιάννη στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Η τελευταία διακρίβωσε τη μη αναφορά του επίμαχου ποσού στην δήλωση «πόθεν έσχες» της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αλλά λόγω της βουλευτικής ασυλίας δεν είχε την δυνατότητα να προβεί σε καμία άλλη ενέργεια.

Κατόπιν αυτών, η Εισαγγελία Εφετών διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το σχετικό αίτημα άρσης ασυλίας της Μπακογιάννη.

Στην συνέχεια ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης διαβίβασε το σχετικό αίτημα στην Βουλή, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αποφανθεί για το θέμα αυτό.

Η απάντηση της Ντόρας Μπακογιάνη

Χρήση της ασυλίας δεν πρόκειται να κάνω τονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη σε δήλωσή της, χαρακτηρίζοντας στημένη την υπόθεση που αφορά στη δήλωση «Πόθεν Έσχες» του Ισίδωρου Κούβελου, με αφορμή το αίτημα άρσης ασυλίας της το οποίο υποβλήθηκε στην Βουλή από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κατσιρόδη.

«Την πρώτη ημέρα της προεκλογικής περιόδου πληροφορούμαι από δημοσιογράφους και όχι από τη Βουλή, η οποία επισήμως με ενημέρωσε ότι δεν έχει παραλάβει οτιδήποτε, τη συνέχεια της στημένης υπόθεσης που αφορά στη δήλωση του 'Πόθεν έσχες' του συζύγου μου. Ο κόσμος καταλαβαίνει τη σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής, την επόμενη μέρα της διάλυσης της Βουλής.

Χρήση της ασυλίας δεν πρόκειται να κάνω -υποστηρίζει η κ. Μπακογιάννη- όπως δεν κάνει κανένας βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Είναι σαφές πάντως, ότι η μάχη που δίνουμε για την παράνομη χρηματοδότηση των κομμάτων έχει ενοχλήσει πολύ και πολλούς», υποστήριξε η κ.Μπακογιάννη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ