Από τον Τραμπ, στον Ορμπαν -Ο Στιβ Μπάνον θα συνεργαστεί με τον Ούγγρο πρωθυπουργό - iefimerida.gr

Από τον Τραμπ, στον Ορμπαν -Ο Στιβ Μπάνον θα συνεργαστεί με τον Ούγγρο πρωθυπουργό

Ο Στιβ Μπάνον/ Φωτογραφία: AP- Jane Barlow
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Στιβ Μπάνον δήλωσε ότι σχεδιάζει να συνεργαστεί με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Ορμπαν, ενόψει των ευρωεκλογών.

Πρόκειται για τον πρώην σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θεωρείται αρχιτέκτονας της νίκης του Αμερικανού προέδρου στις εκλογές. Ο Μπάνον έχει ιδρύσει ένα κίνημα με σκοπό να εκλεγούν εθνικιστές, δεξιοί και λαϊκιστές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019.

Μιλώντας στο RTL είπε ότι έχει ήδη επισκεφθεί τη Βουδαπέστη μια-δυο φορές και έχει συναντηθεί με συμβούλους του, συναντήσεις που δεν είχαν ανακοινωθεί. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ουγγαρίας δεν θέλησε να κάνει άμεσα κάποιο σχόλιο, στο Reuters.

Ο Όρμπαν έχει χαιρετίσει την ιδέα του κινήματος του Μπάνον, που ονομάζεται The Movement, λέγοντας ότι ήταν καιρός να έρθει κάποιος από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη για να μεταλαμπαδεύσει τον συντηρητικό τρόπο σκέψης αντί των φιλελεύθερων αξιών.

«Εάν μπορούσα, θα εγκαθιστούσαμε την έδρα του κινήματος στη Βουδαπέστη. Μου αρέσει τόσο πολύ εδώ. Αλλά προφανώς δεν είναι πρακτικό. Θα περάσουμε πολύ χρόνο στην Ουγγαρία από τώρα έως και την ημέρα των εκλογών», δήλωσε ο Μπάνον στο RTL. «Ευελπιστούμε όταν το Κίνημα είναι έτοιμο και σε λειτουργία, θα συνεργαστούμε», συμπλήρωσε.

Οι ευρωεκλογές της επόμενης χρονιάς θα φέρουν μια σύγκρουση μεταξύ δυνάμεων που κυβερνούν σήμερα στον πυρήνα της ΕΕ, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, που θέλουν μεγαλύτερη ολοκλήρωση, και των ευρωσκεπτικιστικών εθνών όπως η Ουγγαρία, που επιδιώκουν μια συμμαχία μεταξύ των ισχυρών κρατών μελών, σχολίασε ακόμη.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ