Ερευνα: Το 59% δεν θέλει τους ιερείς δημοσίους υπαλλήλους - iefimerida.gr

Ερευνα: Το 59% δεν θέλει τους ιερείς δημοσίους υπαλλήλους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διχασμένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη αναφορικά με την τρέχουσα διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και την κυβέρνηση για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας.

Όπως προκύπτει στην έρευνα που διενήργησε η Prorata, για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», το 49% των πολιτών εκτιμά ότι με τη συμφωνία εξασφαλίζεται η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος της Εκκλησίας αλλά και της Πολιτείας. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τη θέσπιση διακριτών ρόλων ανάμεσα στους δυο θεσμούς το 46% τοποθετείται υπέρ και το 43% κατά.

Πηγή: «Εφημερίδα των Συντακτών»

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι πολίτες, σε ποσοστό 59%, εκτιμούν ότι οι κληρικοί δεν θα πρέπει να είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Την παραμονή των κληρικών στα μισθολόγια του Δημοσίου υπερασπίζεται, κατά την ίδια έρευνα, μόλις το 34% των ερωτηθέντων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ