Ο Γιώργος Κούδας στους «Θρύλους των Γηπέδων» στο Cosmote History HD [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Γιώργος Κούδας στους «Θρύλους των Γηπέδων» στο Cosmote History HD [βίντεο]

Ο Γιώργος Κούδας στους «Θρύλους των Γηπέδων» στο Cosmote History HD
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Γιώργο Κούδα, είναι αφιερωμένο το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Θρύλοι των Γηπέδων» σε παραγωγή COSMOTE TV, με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιάνη (Παρασκευή 16/11, 21.00).

Μέσα από μια βαθιά εξομολόγηση στα μέρη που τον «σημάδεψαν», ο Έλληνας παλαίμαχος θυμάται τα πρώτα του βήματα στον ΠΑΟΚ, τον οποίο οδήγησε στην κατάκτηση δύο κυπέλλων (1972, 1974) και ενός πρωταθλήματος (1976). Σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού και του πολιτισμού αναλύουν την επιρροή που άσκησε στο φίλαθλο κοινό, ενώ η Ναταλία Ρασούλη τραγουδάει το διάσημο τραγούδι του Μανώλη Ρασούλη «Πότε Βούδας, πότε Κούδας» ως φόρο τιμής στον μεγάλο ποδοσφαιριστή.

Ο Γιώργος Κούδας στους «Θρύλους των Γηπέδων» στο Cosmote History HD [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Τα 12 ωριαία επεισόδια της νέας σειράς ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένα στους 12 σπουδαίους Έλληνες παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Μίμη Δομάζο, Ηλία Υφαντή, Γιώργο Κούδα, Κώστα Νεστορίδη, Νίκο Σαργκάνη, Τάκη Λουκανίδη, Σταύρο Σαράφη, Βασίλη Χατζηπαναγή, Θωμά Μαύρο, Ντίνο Κούη, Μίμη Παπαϊωάννου και Γιώργο Σιδέρη και παρουσιάζουν, μέσα από συνεντεύξεις, αφηγήσεις και σπάνιο αρχειακό υλικό, σημαντικές στιγμές της ζωής και της πορείας τους στους συλλόγους που «υπηρέτησαν». Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Τετάρτη στις 18.00.

Στο πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζει επίσης το νέο επεισόδιο «Ο Διαφωτισμός και η Παιδεία» της σειράς συμπαραγωγής COSMOTE TV «Τα ελληνικά γράμματα μετά την Άλωση», που προβάλλεται στo πλαίσιο του ομώνυμου μηνιαίου αφιερώματος. Το επεισόδιο είναι αφιερωμένο στην εμφάνιση του νεοελληνικού Διαφωτισμού και στον τρόπο με τον οποίο ανανέωσε τα προγράμματα σπουδών και τις διδακτικές μεθόδους, χωρίς όμως να φέρει την απόλυτη ρήξη με την εκπαιδευτική παράδοση του παρελθόντος. (Κυριακή 18/11, 21.00).

Η σειρά «Ιστορικές Διαδρομές», σε συμπαραγωγή COSMOTE TV, για τα γεγονότα, τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις επιστημονικές ανακαλύψεις που σημάδεψαν την πορεία της χώρας, επανέρχεται αυτή την εβδομάδα με το επεισόδιο «Η γραμμή των οχυρών Μεταξά». Το επεισόδιο είναι αφιερωμένο στο ομώνυμο τιτάνιο οχυρωματικό έργο κατά μήκος των Ελληνοβουλγαρικών συνόρων, το οποίο πρωταγωνίστησε στον αγώνα των Ελλήνων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (Πέμπτη 15/11, 19.30).

Τέλος, η εκπομπή «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», σε παραγωγή COSMOTE TV, με τον καθηγητή γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη, επιστρέφει αυτή την εβδομάδα για να αναδείξει μέσα από τρίλεπτα επεισόδια τις καταβολές και τον τεράστιο πλούτο της ελληνικής γλώσσας, να εξηγήσει και να σχολιάσει λέξεις, γλωσσικές δυσκολίες, γραμματικά, συντακτικά, σημασιολογικά και ορθογραφικά λάθη, με σκοπό την ορθότερη και πιο ποιοτική χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου. Τα «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα» προβάλλονται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 20.50.

H «Μηχανή του Χρόνου» ανοίγει τον φάκελο της Συνθήκης της Λωζάνης

Στη Συνθήκη της Λωζάνης και στα γεγονότα που οδήγησαν στην υπογραφή της «ρίχνει φως» το νέο επεισόδιο της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο στο COSMOTE HISTORY HD (Δευτέρα 19/11, 21.00).

Η εκπομπή παρουσιάζει τα γεγονότα που οδήγησαν στην υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης το 1923, η οποία όρισε τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και επισημοποίησε την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους.

Στο πλαίσιο της έρευνας του Χρίστου Βασιλόπουλου, παρουσιάζεται όλο το παρασκήνιο που οδήγησε στην υπογραφή της Συνθήκης, με εκπρόσωπο της Ελλάδας τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος κλήθηκε να αντιμετωπίσει τους «γίγαντες της ευρωπαϊκής διπλωματίας», καθώς και την τουρκική αντιπροσωπεία.

Στο πλαίσιο της εκπομπής μιλούν οι: Σωτήρης Ριζάς, Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Έρευνας Ιστορίας Νεότερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών, Μανόλης Κούμας, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Στεφανίδης, Καθηγητής Διπλωματικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Γιάνης Γιανουλόπουλος, Ιστορικός, Αντώνης Κλάψης, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, Σία Αναγνωστοπούλου, Καθηγήτρια Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Νικόλαος Παπαδάκης, Γεν. Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελ. Βενιζέλος» Χανιά, Άγγελος Συρίγος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Θάνος Βερέμης, Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αλέξης Αλεξανδρής, Πρέσβης επί Τιμή και Δημήτρης Καμούζης, Ιστορικός Ερευνητής στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών.

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Κούδας θρύλοι των γηπέδων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ