Σεισμός 8,7 Ρίχτερ στην Ινδονησία - iefimerida.gr

Σεισμός 8,7 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Σεισμός 8
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σεισμός μεγέθους 8,7 βαθμών σημειώθηκε σήμερα κοντά στην βόρεια Σουμάτρα της Ινδονησίας, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Η Γεωφυσική Υπηρεσία της Ινδονησίας ανέφερε αρχικά ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 8,9 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ και στη συνέχεια 8,5. Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για τον Ινδικό Ωκεανό.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 2:38 μμ (τοπική ώρα) και είχε εστιακό βάθος 33 χιλιόμετρα. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 435 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Μπάντα Άτσεχ, πρωτεύουσας της επαρχίας Άτσεχ της Σουμάτρας.

Αρχικά και το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 8,9 βαθμούς.

Η Γεωφυσική Υπηρεσία της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι δεν έχει πληροφορίες για καταστροφές από τον σεισμό ή για άνοδο της στάθμης του νερού.

Οι αρμόδιες ινδονησιακές αρχές απέστειλαν ομάδα διασωστών στην Άτσεχ.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη, την Ινδία, την Αυστραλία, τις Σεϋχέλλες, την Σομαλία, το Ομάν και την Νότια Αφρική, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό.

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι της Ινδίας ανακοίνωσε ότι κύματα ύψους έξι μέτρων αναμένονται σε τμήματα της ανατολικής ακτής της χώρας, ενώ μικρότερα κύματα αναμένονται στα απομακρυσμένα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ