Πεζοδρομείται η Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας ενώνοντας Κεραμεικό και Στάδιο - iefimerida.gr

Πεζοδρομείται η Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας ενώνοντας Κεραμεικό και Στάδιο

ΚΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τελική τροχιά μπαίνει η πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Βασιλίσσης Ολγας, καθώς το έργο πήρε τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις μελέτες, η λεωφόρος θα αποδοθεί στους πεζούς, με το τραμ και τα τρόλει να συνεχίζουν να τη χρησιμοποιούν. Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται ο «μεγάλος αρχαιολογικός περίπατος» που θα ξεκινά από το Παναθηναϊκό Στάδιο και θα καταλήγει στον Κεραμεικό, όπως ήταν το όραμα του αείμνηστου Αντώνη Τρίτση.

Το σχέδιο περιλαμβάνει ακόμη συμπληρωματικές δενδροφυτεύσεις (10.000 νέοι θάμνοι και 270 καινούργια δέντρα), κατασκευή αγωγού για συλλογή των ομβρίων υδάτων, αντικατάσταση των στύλων ηλεκτροδότησης των δύο μέσων μαζικής μεταφοράς με νέα «κομψότερα» καθώς και διατήρηση των καλαίσθητων κιγκλιδωμάτων στην περιοχή του Ζαππείου.

Με την παρέμβαση αυτή, η πόλη των Αθηνών θα αποκτήσει έναν ενιαίο χώρο πρασίνου 500 στρεμμάτων. Σημειώνεται ότι η ανάπλαση θα περιλαμβάνει και τη δημιουργία τριών νέων κτιρίων, ελαφριάς και αναστρέψιμης κατασκευής, με σκοπό την ανάπτυξη ήπιων χρήσεων, που θα αποτρέψουν τη δημιουργία ενός ανασφαλούς πεζόδρομου.

Πρόκειται για ένα κέντρο πληροφόρησης στην κεντρική είσοδο του Ζαππείου, ένα αναψυκτήριο στη δυτική είσοδο και ένα στέκι για νέους με ενοικιάσεις ποδηλάτων, απέναντι από τη στάση των τραμ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ