Bουλευτής δεχόταν απειλές για τη ζωή των παιδιών της μέσω e-mail - iefimerida.gr

Bουλευτής δεχόταν απειλές για τη ζωή των παιδιών της μέσω e-mail

Bουλευτής δεχόταν απειλές για τη ζωή των παιδιών της μέσω e-mail
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tρομακτικές στιγμές έζησε μια βρετανίδα βουλευτής, μητέρα τριών παιδιών, όταν έπεσε θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης, από έναν 60χρονο άνδρα που υποστηρίζει ότι είναι μέλος των Anonymous. Μάλιστα, σε ένα από τα e-mail που της έστειλε, απείλησε ανοιχτά ακόμη και τη ζωή των παιδιών της...

Η Λουίζα Μενστς, βουλευτής του κόμματος των Συντηρητικών στη Βρετανία, χωρίς προφανή λόγο, στοχοποιήθηκε από τον 60χρονο Φρανκ Ζίμερμαν, ο οποίος, μάλιστα, υποστήριζε ότι ήταν μέλος των Anonymous και της ομάδας χακερς Lulz Security.

Ο Ζίμερμαν για μεγάλο χρονικό διάστημα έστελνε στην Μενστς απειλητικά e-mails, με τα οποία την πληροφορούσε ότι τα τηλέφωνά της είχαν παγιδευτεί και ότι φωτογραφίες της οικογένειάς της θα ανέβαιναν στο ίντερνετ. Με κάποιο άλλο, καλούσε τη βουλευτή να διαγράψει το λογαριασμό της στο twitter, όπου έχει 50.000 followers.

Κάποια στιγμή και ενώ η Μενστς έλειπε για επαγγελματικούς λόγους στη Νέα Υόρκη, ο Ζίμερμαν απείλησε ανοχτά τη ζωή των παιδιών της, καθώς της έστειλε ένα e-mail στο οποίο έγραφε... «Έχεις να κάνεις μια επιλογή της Σόφι (σ.σ. Sophie's choice, ταινία με τη Μέριλ Στριπ). Ποιο παιδί θα πεθάνει; Ποιο θα επιλέξεις;».Ο δράστης, δηλαδή, έκανε αναφορά στην ταινία με τη Μέριλ Στριπ, όπου η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός υποδυόταν μια μητέρα που κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πόλεμου πρέπει να επιλέξει ποιο από τα δυο παιδιά της θα σταλεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

«Ήμουν περισσότερο από 3.000 μίλια μακριά τους και δεν είχα καμία ιδέα πως να τα προστατέψω. Ένιωσα τρομοκρατημένη και αμέσως κάλεσα τη Βουλή των Κοινοτήτων», ανέφερε σχετικά με το περιστατικό η Μενστς.

Η βουλευτής προσέφυγε στην αστυνομία και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. Δικαστήριο καταδίκασε τον Ζίμερμαν, ο οποίος αρνήθηκε να παραστεί στη δίκη γιατί... πάσχει από αγοραφοβία. Αλλά αρνήθηκε να δώσει στοιχεία ή να καταθέσει μέσω βιντεοσύνδεσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ