«Μάγια η Μέλισσα»: Πώς ένα παραμύθι του ‘79 γίνεται η επιτυχία του 2018 [εικόνα] - iefimerida.gr

«Μάγια η Μέλισσα»: Πώς ένα παραμύθι του ‘79 γίνεται η επιτυχία του 2018 [εικόνα]

«Μάγια η Μελισσα» στο Χυτήριο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μάγια η Μέλισσα εμφανίστηκε στην τηλεόραση σαν παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων ιαπωνικής παραγωγής από το 1975 έως το 1980.

Η σειρά βασίστηκε στο γερμανικό παραμύθι «Die Biene Maja», το οποίο γράφτηκε το 1912. Η σειρά προβλήθηκε και στην Ελλάδα στην ΕΡΤ από το 1979 έως το 1982 και αργότερα πολλές φορές σε επανάληψη.
Σήμερα η Μake a Film, η Ruby Dream και η Planeta Junior παρουσιάζουν στην Ελλάδα την παράσταση, «Μάγια η Μέλισσα» από τη σκηνή του θεάτρου Χυτήριο. Τη σκηνοθεσία και το κείμενο υπογράφει ο Νίκος Λημνιός, ενώ την παράσταση έχει αγκαλιάσει το κοινό, από την πρεμιέρα της.

«Όταν επιλέγεις να ασχοληθείς με το παιδικό θέατρο το κάνεις με διπλή προσοχή, φροντίδα και σεβασμό» αναφέρει ο Νίκος Λημνιός μιλώντας στο iefimerida.

«Στην ουσία δημιουργείς της πρώτες ζωντανές εικόνες στη φαντασία ενός παιδιού και θέλεις πάντα να κάνεις ότι καλύτερο. Έχοντας ασχοληθεί πολλά χρόνια με το παιδικό θέατρο, θεωρώ ότι φτιάχνουμε το περιβάλλον που μας έχουν συστήσει τα ίδια τα παιδιά και μπαίνουμε εμείς στον κόσμο τους».

Η Μάγια είναι μια μελισσούλα που της αρέσει η περιπέτεια. Γι’ αυτό θέλει να εγκαταλείψει την κυψέλη και να ζήσει ελεύθερη


Face painting και μαγικά για τα παιδιά πριν την Παράσταση

«Από τη στιγμή που μπαίνουν οι θεατές στο θέατρο και πριν καν ξεκινήσει η παράσταση, εισέρχονται στο βασίλειο των μελισσών. Οι ήρωες υποδέχονται τους μικρούς μας θεατές με face painting, μαγικά επί σκηνής, εντυπωσιακές χορογραφίες και τραγούδια ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης τα παιδιά βοηθούν τη Μάγια και την παρέα της να βρει ότι χρειάζεται για να φτιάξει την κυψέλη».

«Η παράσταση είναι ιδανική για όλους εμάς που κρατάμε την Μάγια την ξακουστή, τα τραγούδια και τις σκανταλιές της ακόμα στις καρδιές μας» καταλήγει ο Νίκος Λημνιός.

Η Μάγια η Μέλισσα δεν προσφέρει μόνο μια θεατρική παράσταση. Πριν την παράσταση, κατά την είσοδό σας στο θέατρο θα σας υποδέχονται οι Μασκότ της Μάγιας και του αγαπημένου της φίλου Βίλλυ για φωτογραφίες και Μελισσο-face painting!

«Μάγια η Μέλισσα»

Η Μάγια είναι μια μελισσούλα που της αρέσει η περιπέτεια. Γι’ αυτό θέλει να εγκαταλείψει την κυψέλη και να ζήσει ελεύθερη. Στην προσπάθειά της να πείσει το στενό της φίλο Βίλλυ να φύγουν μαζί, σπάει κατά λάθος την κυψέλη. Πρέπει να βρει τρόπο να τη φτιάξει πριν επιστρέψουν οι μέλισσες. Ο σοφός Φλιπ, θα της δώσει τη λύση και η περιπέτεια ξεκινά.

Σκηνοθεσία: Νίκος Λημνιός Κείμενο: Νίκος Λημνιος-Αντώνης Ζιώγας Μουσική: Νίκη Γρανά Στίχοι τραγουδιών: Αντώνης Ζιώγας Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Τζηλίνης
Χορογραφίες: Μίκα Στεφανάκη Κατασκευή κοστουμιών: Σύλια Δεμίρη Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη Επιμέλεια Μαγικών: Κώστας Παντελιάς (μάγος Funtastico)
Κάθε Κυριακή στις 15:00
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12 ευρώ, Προπώληση: 10 ευρώ, Ανέργων και πολυτέκνων: 8 ευρώ

«Μάγια η Μέλισσα»: Πώς ένα παραμύθι του ‘79 γίνεται η επιτυχία του 2018 [εικόνα] | iefimerida.gr 2

Παίζουν

ΜΑΓΙΑ - παιχνιδιάρα, περιπετειώδης, ατίθαση. Η περιέργειά της τη μπλέκει σε μπελάδες: Νάντια Αντωνίου

ΒΙΛΛΥ - Ψευδός, καλόκαρδος, αγαθός, φοβητσιάρης. Είναι ο πιστός φίλος της Μάγια: Αντώνης Ζιώγας

ΦΛΙΠ - Σοφός, κάτι σαν φύλακας άγγελος της Μάγιας: Γιώργος Μαύρος

ΜΠΕΝ- Δεν ακούει καλά. Φτιάχνει μπάλες με κοπριά: Κώστας Καραμουσάλης

ΒΕΑΤΡΙΚΗ - Ξεχασιάρα, ωραιοπαθής, ΘΕΚΛΑ -Εγωίστρια, η κακιά της ιστορίας: Ζωή Πανταζή

«Μάγια η Μέλισσα»: Πώς ένα παραμύθι του ‘79 γίνεται η επιτυχία του 2018 [εικόνα] | iefimerida.gr 3

ΘΕΑΤΡΟ ΧΥΤΗΡΙΟ, Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-3412313

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ