Γραφείο Προϋπολογισμού: Αυξημένο κατά 1,089 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα - iefimerida.gr

Γραφείο Προϋπολογισμού: Αυξημένο κατά 1,089 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντικά υψηλότερο κατά 1,089 δισ. ευρώ εμφανίζεται το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

Η αύξηση υπολογίζεται σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017

Ειδικότερα, το Γραφείο Προϋπολογισμού διαπιστώνει ότι το Ενοποιημένο Πρωτογενές Αποτέλεσμα Γενικής Κυβέρνησης με προσαρμογές το εννιάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2018, εμφανίζεται βελτιωμένο κατά 1,089 δισ ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο εννιάμηνο του προηγούμενου έτους.

Την ίδια ώρα, ο Κρατικός Προϋπολογισμός παρουσιάζει μειωμένο ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα κατά 311 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Στην πλευρά των εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού εμφανίζονται αυξημένα τα φορολογικά έσοδα κατά 516 εκατ. ευρώ και τα έσοδα του ΠΔΕ κατά 298 εκατ. ευρώ. Αυτό αντισταθμίζεται από τα μειωμένα έσοδα αποκρατικοποιήσεων, κατά 1.037 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, που περιλαμβάνονται στην κατηγορία «Μη Φορολογικά και Έκτακτα Έσοδα».

Διαβάστε περισσότερα στο economistas.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ