Αγωγή κακοδικίας κατέθεσε η Ράϊκου κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς- Για την Novartis - iefimerida.gr

Αγωγή κακοδικίας κατέθεσε η Ράϊκου κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς- Για την Novartis

Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου- φωτογραφία eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγωγή κακοδικίας κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο η εισαγγελέας Ελένη Ράικου, στρεφόμενη σε βάρος της συναδέλφου της, Ελένης Τουλουπάκη και των συνεργατών της στην έρευνα για την υπόθεση Novartis, κ.κ Ντζούρα και Μανώλη.

Και τους 3 τους «δείχνει» για την διαρροή στην δημοσιότητα του εμβάσματος σε κοινό λογαριασμό με τον σύζυγό της-γιατρό, από την Novartis, ύψους 1000 ευρώ, το 2009.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ράικου, «κατηγορεί» την νυν εισαγγελέα κατά της διαφθοράς και τους δύο συνεργάτες της για παραβίαση των μυστικών της εισαγγελικής έρευνας, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας, μετά τα δημοσιεύματα που έφεραν στο φως την ύπαρξη του εμβάσματος από την (ελεγχόμενη) φαρμακευτική εταιρία Novartis.

Η εισαγγελέας εφετών προσέφυγε στο ειδικό δικαστήριο αγωγών κακοδικίας μαζί με τον σύζυγό της, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει και μήνυση για το ίδιο θέμα.

Ο σύζυγός της, γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο, έχει υποστηρίξει ότι το επίμαχο έμβασμα ήταν αποτέλεσμα πληρωμής ομαδικής εργασίας γιατρών, και καθόλα νόμιμο. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Ράικου είχε παραιτηθεί από την θέση της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς με μία επιστολή κατά των ανωτέρων της, υποστηρίζοντας ότι δεν στην «στήριξαν» στην υπόθεση διερεύνησης της Novartis.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ