Εκκενώθηκε ο σιδηροδρομικός σταθμός Ατότσα της Μαδρίτης - iefimerida.gr

Εκκενώθηκε ο σιδηροδρομικός σταθμός Ατότσα της Μαδρίτης

εκκενώνεται σιδ. σταθμός στη Μαδρίτη/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Ατότσα της Μαδρίτης εκκενώνεται σήμερα με εντολή της αστυνομίας, ανακοίνωσε η ισπανική εταιρεία σιδηροδρόμων Renfe.

Η εταιρεία δεν έδωσε διευκρινίσεις για την εκκένωση του σταθμού, η οποία σημειώνεται μετά τον συναγερμό που σήμανε στον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της Βαρκελόνης λόγω του εντοπισμού πιθανού εκρηκτικού μηχανισμού μέσα σε βαλίτσα.

Ούτε η αστυνομία, ούτε το υπουργείο Εσωτερικών έχουν ανακοινώσει γιατί εκκενώνεται ο σιδηροδρομικός σταθμός Ατότσα, ο μεγαλύτερος της Μαδρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι στον σταθμό Ατότσα έγινε η βομβιστική επίθεση τον Μάρτιο του 2004 στην οποία 193 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 2.000 τραυματίστηκαν, στη φονικότερη τρομοκρατική επίθεση που έχει σημειωθεί στην Ισπανία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δράστες της επίθεσης ήταν ένοπλοι ισλαμιστές που εμπνέονταν από τη δράση της Αλ Κάιντα.

Νωρίτερα σήμερα στη Βαρκελώνη διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία δύο σιδηροδρομικών γραμμών μετά τον εντοπισμό πιθανού εκρηκτικού μηχανισμού μέσα σε βαλίτσα, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι υπηρεσίες ασφαλείας του σταθμού και να σταλεί ομάδα πυροτεχνουργών για περαιτέρω έρευνες.

Στη συνέχεια, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και αποκαταστάθηκε η λειτουργία των δύο γραμμών τρένων υψηλής ταχύτητας στον σταθμό Μπαρτσελόνα Σαντς, τον μεγαλύτερο της Βαρκελώνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ