Εξαρθρώθηκε κύκλωμα αναβολικών: 11 συλλήψεις, πάνω από 141.000 χάπια -Πώς τα έφτιαχναν [εικόνες] - iefimerida.gr

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα αναβολικών: 11 συλλήψεις, πάνω από 141.000 χάπια -Πώς τα έφτιαχναν [εικόνες]

11 συλλήψεις για κύκλωμα αναβολικών/ Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αστυνομία εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση, που παρασκεύαζε, διακινούσε και διέθετε αναβολικά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τη Δευτέρα έγινε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αττική, Κρήτη και Ηπειρο, κατά την οποία συνελήφθησαν 11 Ελληνες, δέκα άνδρες και μία γυναίκα. Ανάμεσά τους ο αρχηγός του κυκλώματος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπόντι μπίλντινγκ, Νίκος Μαστροκωστόπουλος. Ως «υπαρχηγοί» του ενεργούσαν ένας άνδρας που είχε «μίνι» παρασκευαστήριο αναβολικών στο Ηράκλειο Κρήτης και ένας ιδιοκτήτης καφετέριας στον Κορυδαλλό, ο οποίος διέθετε τα σκευάσματα.

Το κύκλωμα δρούσε σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, αλλά είχε επεκτείνει τη δράση του και στο εξωτερικό, στην Πολωνία, τη Γερμανία και την Κύπρο.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νοθείας τροφίμων, της έκθεσης, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τα όπλα και τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα.

Το κύκλωμα είχε επεκτείνει τη δράση του και στο εξωτερικό

Πώς τα παρασκεύαζαν

Το κύκλωμα, τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο, παρασκεύαζε και διακινούσε παράνομα και απαγορευμένα αναβολικά, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, αλλά και παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία χορηγούνται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από αναβολικές ουσίες.

Ο «αρχηγός» της οργάνωσης είχε αναλάβει την εισαγωγή έτοιμων αναβολικών σκευασμάτων και πρώτων υλών από το εξωτερικό (Κίνα, Πολωνία). Στη συνέχεια, σε παρασκευαστήριο σε περιοχή της Κρήτης, με ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό, παρασκεύαζαν τα αναβολικά στην τελική μορφή τους.

Βρέθηκαν πάνω από 155.000 ευρώ

Προμήθευε με αυτά τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την περαιτέρω διακίνηση, εμπορία και χορήγησή τους στους «τελικούς χρήστες», μεταξύ των οποίων και αθλητές, ενώ η διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων πραγματοποιούνταν κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και οχημάτων των μελών.

Εντοπίστηκε ένα αεροβόλο

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και σε λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Οι αστυνομικοί βρήκαν και 2 μαχαίρια
  • 141.639 αναβολικά (δισκία, φιαλίδια, αμπούλες, σύριγγες),
  • 301 ηρεμιστικά χάπια και 40 ναρκωτικά χάπια (MDMA),
  • 6.520 γραμμάρια καπνού,
  • 6,2 γραμμάρια κάνναβης,
  • αεροβόλο όπλο και 2 μαχαίρια,
  • 13 φυσίγγια αερίου και 29 αβολίδοτα φυσίγγια,
  • μηχανικός εξοπλισμός παρασκευής αναβολικών σκευασμάτων,
  • πλήθος πρώτων υλών, κενών συσκευασιών,
  • 19 κινητά τηλέφωνα,
  • 9 ηλεκτρονικοί υπολογιστές (2 σταθεροί και 7 φορητοί),
  • 2 tablets,
  • σκληρός δίσκος και 2 USB,
  • 155.499 ευρώ και 136 δολάρια ΗΠΑ και
  • πλήθος εγγράφων-ιδιόχειρων σημειώσεων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ερευνών συνελήφθη ημεδαπή για παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Κατασχέθηκαν χιλιάδες σκευάσματα αναβολικών
Το κύκλωμα είχε παρασκευαστήριο στην Κρήτη
Η σπείρα προμηθεύονταν τις πρώτες ύλες από το εξωτερικό
Το κύκλωμα χορηγούσε τα αναβολικά και σε αθλητές
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αναβολικά κύκλωμα χάπια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ