Το πόρισμα του Κινήματος Αλλαγής για την Υγεία: Καμία ευθύνη για Λοβέρδο ή άλλα πολιτικά πρόσωπα - iefimerida.gr

Το πόρισμα του Κινήματος Αλλαγής για την Υγεία: Καμία ευθύνη για Λοβέρδο ή άλλα πολιτικά πρόσωπα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη δημοσιότητα έδωσαν το πορίσματα τους για την υπόθεση της πώλησης του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στο πόρισμα αναφέρουν ότι δεν διαπιστώθηκε από την έρευνα καμιά παράνομη πράξη πολιτικού προσώπου ούτε και επιζήμια πράξη ως προς την διαχείριση της δημόσιας περιουσίας.

Σχολιάζοντας και το πόρισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η δημοκρατική συμπαράταξη αναφέρει πως κανένα θέμα δεν υπάρχει για τον βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδο ούτε καν θέμα πολιτικών ευθυνών.

«Σε καμία παράγραφο του σχεδίου Πορίσματος δεν περιγράφεται ούτε μία αξιόποινη πράξη (γιατί δεν υπήρξε) για διατελέσαντες Υπουργούς και πιο συγκεκριμένα για τον Ανδρέα Λοβέρδο. Άρα δεν υπάρχει περιθώριο για να προσφύγει η Βουλή των Ελλήνων στις διαδικασίες μιας Προανακριτικής Επιτροπής.

Σε καμία παράγραφο του σχεδίου Πορίσματος δεν περιγράφεται ούτε μία αδικοπρακτική συμπεριφορά (γιατί δεν υπήρξε) διατελεσάντων Υπουργών και πιο συγκεκριμένα του Ανδρέα Λοβέρδου, που με βάση τους κανόνες του Αστικού και Δημοσιονομικού Δικαίου θα μπορούσαν να στηρίξουν εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου αξιώσεις σε βάρος τους.

Σε καμία παράγραφο του σχεδίου Πορίσματος δεν γίνεται ευθεία αναφορά σε ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες του Ανδρέα Λοβέρδου. Οι διαφορετικές υποκειμενικές εκτιμήσεις και κρίσεις των συντακτών του σχεδίου Πορίσματος (της πλειοψηφίας) δεν έχουν καμία τεκμηρίωση που να βασίζεται στο Σύνταγμα και τον νόμο.»

Το Πόρισμα των βουλευτών της δημοκρατικής συμπαράταξης καταλήγει πως δεν υπάρχει καμία παράνομη πράξη πολιτικού προσώπου για την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν.

«Συνεπώς, δεν διαπιστώνεται ούτε παράνομη πράξη πολιτικού προσώπου, ούτε επιζήμια πράξη, ούτε πράξη διαχείρισης δημόσιας περιουσίας. Έπεται ότι δεν πληρούται η αντικειμενική υπόσταση του ποινικού αδικήματος της απιστίας περί την υπηρεσία (ούτε και οποιουδήποτε άλλου αδικήματος). Παρέλκει η εξέταση της (επίσης ελλείπουσας) συνδρομής των υποκειμενικών στοιχείων του αδικήματος (ιδίως ο άμεσος δόλος ελάττωσης της δημόσιας περιουσίας και ο ειδικός σκοπός οφέλους του δράστη ή άλλου της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ