Σκανδαλολογία: Για να ξεχαστούν οι καταγγελίες Κοτζιά, διερευνούν... πρώην υπουργούς - iefimerida.gr

Σκανδαλολογία: Για να ξεχαστούν οι καταγγελίες Κοτζιά, διερευνούν... πρώην υπουργούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως επιβεβαίωση της εντολής«Ρασπούτιν» στην εισαγγελέα διαφθοράς («απάγγειλε τους τώρα κατηγορίες, και μετά ας αθωωθούν...») εκτιμά η αντιπολίτευση τα πορίσματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την διερεύνηση «σκανδάλων στον χώρο της Υγείας» που άρχισαν να δίνονται στην δημοσιότητα.

Γι’ αυτό, τόσο οι εμπλεκόμενοι πρώην υπουργοί Υγείας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όσο και τα κόμματά τους, διακηρύσσουν ανοικτά και σε όλους τους τόνους ότι η πολιτική σκευωρία τη κυβέρνησης, για προεκλογικούς λόγους, όχι μόνο θα καταπέσει και θ’ αποκαλυφθεί πανηγυρικά, αλλά και θα γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον της.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι τα πορίσματα (δεν θα υπάρξει ενιαίο, αλλά πέντε διαφορετικά από τα κόμματα που μετείχαν της επιτροπής διερεύνησης) αποφάσισε η κυβέρνηση να δίνονται στην Βουλή και την δημοσιότητα... ένα κάθε εβδομάδα, η αντιπολίτευση θεωρεί ότι αποτελεί πρόσθετη απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποβλέπει στο να κυριαρχήσει στην επικαιρότητα και τις εντυπώσεις η σκανδαλολογία από τώρα μέχρι να προκηρυχθούν εκλογές!

Το περίεργο, κατά την αντιπολίτευση, και ένδειξη πανικού και αμηχανίας από πλευράς κυβέρνησης είναι το περιεχόμενο του πρώτου πορίσματος (για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν») στο οποίο διαπιστώνονται μόνο... πολιτικές ευθύνες για τους υπό έρευνα πρώην υπουργούς, δηλαδή δεν εντοπίστηκαν ποινικές ευθύνες, βάσει των οποίων και μόνο θα δικαιολογούνταν η σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής και ενδεχόμενο παραπομπής τους για διάπραξη οινικών αδικημάτων!

Όπως επισημαίνουν κύκλοι της ΝΔ και του ΚΙΝ.ΑΛ, η επιτροπή συστάθηκε για «την διερεύνηση των σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997 – 2014». Προτείνεται ωστόσο προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να διαπιστώσουν εάν οι κ.κ. Λοβέρδος και Γεωργιάδης τέλεσαν αδικήματα «δια πράξεων ή παραλείψεων» με την υποσημείωση πως οι υπαινιγμοί για τον κ. Λοβέρδο δεν αφορούν τις νομοθετικές του πράξεις άλλα γιατί απέφυγε να απαντήσει με ειλικρίνεια στα ερωτήματα της επιτροπής! Οι ίδιοι κύκλοι, υπογράμμιζαν το γεγονός ότι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν εκ των πραγμάτων σε οποιαδήποτε πολιτική απόφαση-με θετικό ή αρνητικό πρόσημο....

Η απόφαση, όμως, της κυβερνητικής πλειοψηφίας να προχωρήσει στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, βασίσθηκε (και διαφημίσθηκε...) στην «διαπίστωση» ότι στον χώρο της Υγείας υπήρξαν σκάνδαλα (για την υπόθεση NOVARTIS, μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης, χωρίς να έχει υποτίθεται πρόσβαση στον φάκελλο, την χαρακτήρισε «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους»!) και διεπράχθησαν από πολιτικά πρόσωπα εγκληματικές ενέργειες. Που στα πορίσματα... υποβαθμίζονται σε απλές πολιτικές ευθύνες!

Βέβαια, εκτιμούν οι ίδιοι κύκλοι της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση θεωρεί ότι πετυχαίνει τον βασικό στόχο της, τον αποπροσανατολισμό και την δημιουργία εντυπώσεων στην κοινή γνώμη, αφού η συζήτηση για τα πορίσματα αυτά, θα κυριαρχήσουν στον δημόσιο διάλογο. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπάρξουν και «θεαματικές» κινήσεις σε βάρος της αντιπολίτευσης, με αμφιβόλου νομιμότητας διώξεις εναντίον πρώην υπουργών, για να εφαρμοσθεί και το δόγμα ότι «πρέπει να κλείσουμε κάποιους στην φυλακή, για να κερδίσουμε τις εκλογές», όπως πιστεύουν στην Πειραιώς και την Χαριλάου Τρικούπη.

Θεωρείται, όμως, αμφίβολο αν αυτή η προεκλογικής λογικής τακτική της κυβέρνησης θα έχει πέραση στην κοινωνία. Η οποία, όχι μόνο αντιλαμβάνεται πλέον τα επικοινωνιακά παιγνίδια του ΣΥΡΙΖΑ και «εντυπωσιάζεται» όλο και λιγότερο, αλλά -υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι- απορεί γιατί το Μέγαρο Μαξίμου επιδεικνύει τέτοια ζέση και σπουδή στην διερεύνηση «σκανδάλων και ποινικών πράξεων» των πολιτικών της αντιπάλων, ενώ την ίδια ώρα κωφεύει και αδιαφορεί για το γεγονός ότι ένας μέχρι χθες υπουργός της, ο κ. Κοτζιάς, κατηγορήθηκε και μάλιστα στο υπουργικό συμβούλιο παρουσία του άλαλου και αμήχανου πρωθυπουργό, και μαζί του και... όλη η κυβέρνηση, ότι χρηματίστηκε από τον Σόρος!

Και ο «καταγγέλλων» κ. Καμμένος παραμένει στην κυβέρνηση, ενώ ο παραιτηθείς για λόγους ευθιξίας καταφεύγει στην Δικαιοσύνη, η οποία ήδη ερευνά τα όσα ελέχθησαν στο υπουργικό συμβούλιο, και ζητά να λάβει γνώση των πρακτικών αλλά και του περιεχομένου της επιστολής παραίτησης του τέως υπουργού Εξωτερικών...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σκανδαλολογία κοτζιας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ